Türkiye siber saldırılarda 4. sırada   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-05-2010 (17:41)   Son Mesaj: 10-05-2010 (17:41)    Cevap: 0    Gösterim: 429  

    10-05-2010

    Türkiye siber saldırılarda 4. sırada

    Türkiye siber saldırılarda 4. sırada
    Bilgi güvenliği uzmanı olan Kaspersky Lab Üst Yöneticisi Eugene Kaspersky, istatistiklere göre Türkiye'nin siber saldırılarda 4. sırada bulunduğunu açıkladı.

    Kaspersky, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileriyle bir araya geldiği seminerde, dijital güvenlik konusundaki görüşlerini paylaştı. Bugün insanların çevrim içi bir dünyada yaşadıklarını ifade eden Kaspersky, artık şirketlerin, hükümetlerin, her şeyin dijital ve online olduğunu anlattı. Bundan dolayı dünyanın siber saldırılara çok daha açık olduğuna işaret eden Kaspersky, şu anda daha fazla para kazanabilmek amacıyla özellikle endüstriyel sistemlere yapılan saldırılar olduğunu anımsattı.

    Tüm işletmelerin hedef durumunda olduğunu belirten Kaspersky, siber suçların artık her yerde görüldüğünün altını çizdi.

    Türkiye'nin de siber saldırılarda öne çıkan ülkelerden biri olduğunu ifade eden Kaspersky, 'Bu konuda Çin birinciliği kimseye bırakmıyor. İstatistiklere göre Türkiye 4. sırada bulunuyor'' dedi.

    Dünyada yaşanan büyük siber suçlara örnekler veren Kaspersky, siber suçlularının işletmeler gibi organize hareket ettiğini kaydetti.

    Kaspersky, ''Siber suçlar ne yazık ki karlı bir iş. Diğer olumsuz bir tarafı ise yapması çok kolay ve kurbanlara dokunmadan, görmeden hırsızlık gerçekleşebiliyor'' dedi.

    Satın alması çok pahalı olmayan yazılımların veya güvenliği iyi sağlayamayan işletim sistemlerinin de online suçun yayılmasına sebep olduğunu anlatan Kaspersky, bu suçluları dünyanın her yerinde kovalayacak uluslararası siber polis gücünün de bulunmadığının altını çizdi.

    Eugene Kaspersky, ''Siber suç etkili, organize, karlı, yapması kolay, düşük riskli bir iş. Bu yüzden bu tür suçlar giderek çoğalıyor. Siber suçların küresel ekonomiye verdiği zarar 100 milyar dolar civarında ve bu rakam her geçen gün artıyor'' diye konuştu.

    İnternet savaşlarının yaşandığı dünyada önümüzdeki dönemde bilgi teknolojileri güvenlik mühendislerine çok daha fazla ihtiyaç olacağını dile getiren Kaspersky, siber suçlara ilişkin hükümetlerin çok daha fazla tedbir alması ve buna ilişkin düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade etti.




    Türkiye siber saldırılarda 4. sırada Yorumları