Alevi Derneği'nden BBP'ye ziyaret   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-05-2010 (16:36)   Son Mesaj: 10-05-2010 (16:36)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    10-05-2010

    Alevi Derneği'nden BBP'ye ziyaret

    Alevi Derneği'nden BBP'ye ziyaret


    Türkmen Alevi Bektaşi Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir ve beraberindekileri BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'yu ziyaret etti.

    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, değişen 26 maddelik Anayasa paketinin uyum yasalarının öncelikle çıkarılması, iktidar ve muhalefet partilerinin referandum öncesinde sergiledikleri tavrı bir kenara bırakarak uzlaşma içinde olmaları gerektiğini söyledi. Topçu, Türkmen Alevi Bektaşi Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir ve beraberindekileri parti genel merkezinde kabul etti.

    Yalçın Topçu, burada yaptığı açıklamada, insanların bir dilim ekmek bulmakta zorlandığı dünyada silahlara milyarlarca lira harcanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

    BDP'nin Kandil ve İmralı'yı kendilerine mihmandar gördüğünü savunan Topçu, TBMM'de kapalı oturum yapılmasının anlamsız olacağını vurguladı.

    Güvenlik, bireysel özgürlükler ve refah için hemen çalışmalara başlanması gerektiğini vurgulayan Topçu, ''26 maddelik Anayasa paketinin uyum yasaları bir an evvel çıkarılmalı ve AK Parti, CHP ve MHP, referandum öncesi sergiledikleri tavrı bir kenara bırakmalı, uzlaşma içerisinde bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarını işin içine sokmadan, uyum yasalarıyla ilgili çalışmaları başlatmalı ve neticelendirmeliler'' diye konuştu.

    Topçu, parti olarak 13 Eylül 2010 tarihi itibarıyla seçim çalışmalarına başladıklarını da söyledi.

    -''İŞ SULANDIRILDI''-

    Türkmen Alevi Bektaşi Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Özdemir, bir basın mensubunun, hükümetin alevi çalıştayı başlattığını anımsatarak nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, ''Hükümetin, işi sulandırdığını''söyledi.

    ''Dış kaynaklı beslenen'' değişik sivil toplum kuruluşlarının, aleviliği İslamiyetin dışında göstermeye çalıştığını ifade eden Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Bu ülkede, düşünün ki Ankara'nın göbeğinde, bir alevi federasyonu... İsmini de vereyim Ali Balkız (Alevi Bektaş Federasyonu Genel Başkanı). Yani kongre yapıyor, salonda bir tane Atatürk resmi yok, Türk bayrağı yok ve istiklal Marşı okumuyorlar. Bu kadar da saygısızca bir toplum olamaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde kongre yapıyorlar, bu olayları neden yaptığını herkes biliyor aşikar şekilde. Bunları da bu şekle getiren mevcut hükümet oldu.

    Çalıştay yapıldı mı? Yapıldı, bolca yemek yenildi. İlgili Sayın Bakan'dan herkes kartlarla isteklerde bulundu. Son anda Arif Sağ gibi aleviliğin 'A'sından anlamayan bir tane halk ozanımızı getirdiler. O da sonunda niçin oraya gittiğini anlamadığını itiraf etti. Bu çalışmaların ne derece başarılı olacağını takdirinize bırakıyorum.''

    Bazı sivil toplum kuruluşlarının da aleviliği ayrı bir din ve ateist gibi göstermeye çalıştığını belirten Özdemir, 2011 yılında genel seçimlerin yapılacağını anımsatarak ''yine birilerinin alevileri kullanmaya çalışacağını'' sözlerine ekledi.




    Alevi Derneği'nden BBP'ye ziyaret Yorumları