Muhalefetin önerisine Erdoğan'ın yanıtı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-05-2010 (14:37)   Son Mesaj: 10-05-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 499  

    10-05-2010

    Muhalefetin önerisine Erdoğan'ın yanıtı

    Muhalefetin önerisine Erdoğan'ın yanıtı


    Ak Parti Grup toplantısında partililere hitap eden Başbakan Erdoğan, Anayasa'nın tamamını seçimden önce değiştirmeyi öneren muhalefeti kendi sözleriyle vurdu. Erdoğan, muhalefete önemli bir çağrı yaptı.

    23. Dönem Yasama Yılı'nın cuma günü başlamasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ak Parti Meclis Grup toplantısında partililere hitap etti. Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:

    "3 Kasım 2002'de Yeter karar milletindir demiştik. Bugün demokrasiyiyi çok daha özümsemizş bunun gereğini yerine getirmiş çok daha güçlü bir Meclis'e sahibiz. Meclis'in güvenilirliği ve itibarı artıyor.

    Hiç bir kurumun bu yüce Meclis'in iradesinin üstünde olamayacağı geçen 8 yıl önce daha iyi anlaşılmıştır. Hiç kimsenin bu Aziz Meclis'e rota çızemeyeceği çok daha iyi anlaşılmıştır. Karanlık güçlerin bu Meclis'e yön veremeyeceği çok daha iyi anlaşılmıştır.

    Sizler bir alışılmışı değiştirdiniz. Bizden öncekiler yasama yılllarını bitiremeden erken seçime gidiyorlardı. Bizler seçime bir gün kalsa bile Meclis'in çalışmalarının durmayacağını gösterdiniz.

    Muhalefetin tüm engellemelerine rağmen bizler üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalıştık.

    Halkımız referandumda Evet diyerek demokrasiye güç kattı.

    Sizler üzerinize düşen görevi hakkıyla yerine getirerek milletin emanetine sahip çıktınız. Yaptığınız tüm çalışmalar için sizlere teşekkür ediyorum. Milletimizle gönül diliyle konuşarak değişikliklerin neler getireceğini anlattınız. çalışmalarımızın karşılığını 12 Eylül'de aldık.

    "YENİ ANAYASAYI GENEL SEÇİMDEN ÖNCE YAPALIM" ÖNERİNE CEVAP

    Türkiye'de ilginç gelişmeler oluyor. Anayasa'nın sadece 26 maddesini değiştirmek için "Bu telaş niye seçim yaklaştı" dediler. "Yetişmez. Bunu 2011 seçimlerinden sonra yapmalıyız" dediler. Öyleki milletvekillerini oy kabinine bile göndermedi. Daha sonra Türkiye'yi fellik fellik dolaşarak vatandaşa sandıkta nasıl hayır dedirtmenin yolunu arıyorlar.

    Şimdi diyorlar ki, seçimden önce anayasayı bir hafta değiştirelim. Kendi parti tüzüklerini seçimden önce değiştirimeyeceklerini söyleyenler anayasayı bir haftada değiştirecekler. Böyle sululuk olur mu? Türkiye'nin anayasası senin partinin tüzüğünden daha mı basit?

    Eğer samimiysen talimatı ver başörtü sorununu ortadan kaldıralım. İran'a, Pakistan'a falan gitmeye gerek yok. Bırak Allah aşkına ya. Şu anda kendi içlerinde bile bu konuda bölündüler. Milyonların sorununu gelin çözelim, siz kararlı olun biz sizin vagonunuz olalım. Siz 100 küsur kişisiniz, biz 330 milletvekiliyle sizin peşinizden gelelim. Bu blöfü biz yutmayız, bu millet yutmaz.

    Öyle bir ibare karşına çıkar ki haftalarca o ibare üzerinde düşünürsün. Benim arkadaşlarım çalışıyorlar. Siz de çalışın. 2011 seçimlerinden sonra gelin Anayasa çalışmalarına başlayalım.

    Eğer samimiysen talimatı ver başörtü sorununu çözelim. Bunların hepsi blöf. Bu blöfü biz yutmayız. Bu blöfü bu millet yutmaz. Aynı şey içtüzük için de geçerli... Bunun da çalışmalarını yapıyoruz. Gelirsin önerilerini sunarsın. çalışmalarını yaparsın.

    Daha önceki siyaset tarzını sürmeyeceğini düşünüyorum. En azından umudumu korumak istiyorum. Muhalefet engelleyici siyaset tarzını sürdürmeyeceğini bekliyoruz, umuyoruz.

    Demokraside iktidar ne kadar önemliyse muhalefettte o kadar önemlidir. Biz ikbal beklentisi içinde değiliz. Her türlü sorunun çözüm yeri Meclis'tir. Ak Parti olarak uzlaşmadan hiç bir zaman kaçmadık. Uzlaşıyı çalışmalarda temel referans noktası olarak alacağız. Aklı selimi, hoşgörüyü, uzlaşma kültürünü öne çıkarmaya çalışacağız. Bunun karşılığını görmezsek yegane şikayet mercii millettir. Millet en büyük hakemdir. Hakaret duysak da hakaret etmeyeceğiz.

    GENEL SEÇİM TAKVİMİ

    Mart ayından itibaren genel seçim sürecine gireceğiz. Genel seçim için en uygun takvimin Haziran ayının ilk haftasının uygun olacağını düşünüyor. Bu takvim netleşirse seçimler için önümüzde 8 ay bulunuyor.

    Biz seçim sürecinde hizmetlerimizle halkın karşına çıkacağız. Biz laf üretmedik. Bundan sonrada laf değil iş üreteceğiz. Bize "bir eserin 3-4 kere açılışını yapıyorlar" diyorlar. Biz de eser o kadar çok ki; bunun açılışına yetişmeye kalksak çalışmaya vaktimiz kalmaz. Biz uydu aracılığıyla açılışları yapıyoruz. Bi seferde onlarca eseri açıyoruz. Takılsalar bize görecekler.

    Bugün bir gazete manşet atmış. İstanbul'a Selimiye gibi bir caminin kopyasını yapacaklar. Başbakan'ın çılgın projesi bu mu diye soruyor. Ak Parti'yi kafalarında bir yere oturtmuşlar. Onun için yazıyorlar. Biz o çılgın projemizi açıklayınca her yönüyle göreceksin çılgınlık neymiş.

    Yeni Anayasa çalışmaları seçim sürecinin önemli gündem maddesi olacak. Siyaset ilkeler üzerinden yapılır. Bir kez daha herkesin samimiyet sınavından notu belli olacak. Başta üniversite kapısındaki genç kızlarımızın sorunlarına kadar verilen sözlerin arkalarında durmalarını bekliyoruz. Durmazlarsa cevaplarını sandıkta alırlar.

    DIŞ POLİTİKA

    Dış politikada da önemli gelişmeler yaşanıyor.

    Milli Takımımızı da izleyeceğimiz maç öncesi cuma günü Almanya Şansölyesi Merkel ile bazı konuları konuşma fırsatı bulacağız.

    Suriye ile terör konusunda işbirliğimizi güçlendireceğiz.

    EKONOMİK GELİŞMELER

    İlk defa Mehmetçiğimiz için piyade tüfeği üretiliyor. Türkiye artık kendi tankını üretme aşamasına geldi.

    Göktürk adını verdiğimiz ilk istihbarat uydumuzu 2012'de uzaya fırlatacağız.

    Donanmamıza çok önemli bir gücü daha geçtiğimiz hafta kattık. Türkiye, denizi ilgilendiren her konuda 8 yılda önemli gelişmeler yaşandı.

    Yatırımcı istikrar ve güven ortamında yatırımlarına hız verir. Pek not artırımı yapmayan bir kuruluş da bugün Türkiye'nin notunu durağandan pozitife çevirdi."

    AYRINTILAR GELECEK




    Muhalefetin önerisine Erdoğan'ın yanıtı Yorumları