Kılıçdaroğlu grupta başörtüsünü es geçti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-05-2010 (14:38)   Son Mesaj: 10-05-2010 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 480  

    10-05-2010

    Kılıçdaroğlu grupta başörtüsünü es geçti

    Kılıçdaroğlu grupta başörtüsünü es geçti


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23. dönem yasama yılı açılışı sonrası ilk grup toplantısında vekillere seslendi. Kılıçdaroğlu Hanifi Avcı'nın olayı bir an önce aydınlatılsın derken başörtüsü konusuna değinmedi

    Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından başlıklar şöyle: Adalet ve Kalkınma Partisi her türlü baskıyı göze alan ve iktidara tutunmaya çalışan partidir. 2011 seçimlerinde yolumuza devam edeceğiz. Sıradan vatandaşlar arasındaki baskılar artacak.

    Öyle olaylar gördük ki seçömem sayısından fazla oy çıktı. Ortaya çıkan sonuç anamuhalefet gömleği bize dar geldi. Yollar yürümek için yapılır yolun sonunda iktidar var.

    Başbakanın kullandığı uslubu kullanmayacağız. Bu başbakanla özdeşleşti. Bu dil cumhurbaşkanını bile rahatsız etti. Bu dili kullanmak halka saygısızlıktır.

    Siz üniversitelerin konuştuğunu ve görüş beyan ettiğini duydunuz mu? Şu soruyu neden kendinize sormadınız bu ülkede anayasa değişiyor ve üniversiteler susuyor. 12 Eylül yasalarının getirdiği nokta sessiz bir üniversite. Bir ülkenin üniversite gençliği susmuşsa o ülkede demokrasi askıda demektir. CHP iktidarında üniversiteler yöresel olarak da bilimsel olarak da özgürlüğüne kavuşturmaktır. YÖK'ü kaldıracağız. Sayın Başbakan YÖK'ü kaldırmaktan bahsediyordu şimdi ne diyor sesi çıkmıyor. Onun derdi YÖK'ü kaldırmak değil. Evren'in üniversiteleri ile Erdoğan'ın aynı, sessiz.

    Yurtlarda öğrencilere verilen yurt sayısına bakın. 256 bin öğrenci yurtlara başvuruyor 69 bin öğrenci yerleştiriliyor. Anne baba seviniyor. Kendilerinden daha iyi yaşam koşullarına sahip olacak kadar seviniyor aileler... Ünivertsitelerin arttığı kadar yurt sayısı arttı mı? Kaynak mı yok? Ama amaç üniversiteyi kazandırmak değil onları karanlık odaklara tutsak yapmak.

    Hayır verenlerin kucaklayan Erdoğan döndü Kuzu'ya dedi ki, hazır mısın çalışmalara diye sordu. Talimatı veren hemen hazırlık yapalım diyen Başbakan! Biz de meydanlara dedik ki bu anayasaya hayır deyin baskıların önü açılsın dedik. Atatürk vasiyetine uygun olarak TDK TTK'nın vasiyetini yerine getirelim dedik.

    Referandumdan 10 gün sonra yeni anayasada ne görmek istiyorsanız buyurun diyor. Sonra hazırlıklara başladık yürütüyoruz diyor. AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında da söylüyor. Diyalog ve uzlaşma azami çaba sarfedeceğimiz iş olsun diyor. Geçen toplantıda da aynı şeyi söylüyor. Biz de dedik ki hay hay. Erdoğan Bulgaristan'a ayakları yerden kesilirken bu açıklamayı yapıyor. Bize kimse komisyon için gelmesin bu gündememimizde yok. Söylemi ve eylemi tutmayan Başbakan. Onun kafasında biz ne dersek itiraz eder CHP diyor. Biz de çağırdık. Niye kaçıyorsun gel meydana oturup tartışalım.

    Uyum komisyonu zor değil ki! Uzlaşırlar konuşurlar adım atmış olurlar. Mehmet Ali Şahin uyum komisyonu diye bir cümle kullandı başbakandan sonra Mehmet Ali Şahin de çark etti. Şimdi soruyorum Mehmet Ali Şahine siz iktidarın mı Meclis'in başkanısınız...

    Bu sözümü anlatımımı Diyarbakırlılar dinlesin. Başbakan Diyarbakır'da eski hapsanesinde büyük işkenceler oldu. Size onu yıkacağım söz ama daha güzel yapacağım dedi. Sorum şu dünyanın hangi demokrasisinde bir Başbakan bunu der. Sorum bitmedi. Diyelim ki ben gitsem ve deseydim ki aynısını ne olurdu yer yerinden oynardı. Yer gök inlerdi. Şu CHP bula bula bir hapishane için geliyor derlerdi. Başbakana bir şey demediler bu çifte standartı da vicdanlara havale ediyorum.

    Brüksel'de referandum olumlu sonuçları çıktı dedim Türkiye'nin en çok okunan köşe yazarının işine son verildi dedim. Medya üzerindeki baskılar tercüme ediliyor. Bunu Avrupa'dakilere göndereceğiz. Bir değil bin kere de olsa anlatacağız.

    Türkiye sürekli olarak oyalanıyor diyen Başbakanı eski Genel Başkanı Deniz Baykal söylemedi mi? Sen imzalama ben halka anlatırım demedi mi? Hatta neyin altına imza attığının farkında değil. Kızılay'da saat 12'de fişek attılar. Sen AB'yi oyalıyorsun sayın başbakan.

    Bizim gizli gündemimiz yok. Temel amacımız Çağdaş uygarlık seviyesi. Dünyadan kopmamak. Başbakan Marmara Üniversitesi'nde farklı inanç gruplarının kendi yargılamalarını yapmalarını sağlamak istiyoruz diyor. Bu ne demek biliyor musunuz? Her inanç grubu ayrı yargılama sistemi olacak diyorsunuz siz neden orada oturuyorsunuz. Bunlar yurttaşlar arasında bölüp parçalayarak iktidara tutunmak istiyorlar. Tarih bilgisi de yanlış bunların Osmanlı neden dağıldı baksınlar. Vatandaş ortaçağ düzenine öykünüyor ama ses yok medyada... Adına sıkı yönetim demenize gerek yok. İstediğinizi söylersiniz kimse aleyhinize konuşamaz. Son kişi kalıncaya kadar her CHP'li bütün kirli çamaşırları açığa çıkarmak zorundadır. Bu anlayış cumhuriyete çağdaşlığa ihanet anlayışıdır.

    Ekonomi 2 katmanlı borsa çok iyi her şeyin kurallara uygun gittiğini de söylemeye çalışıyorlar. Şimdi bir yasa çıkarmışız diyoruz ki OVP çıkacak Mayıs sonuna kadar çıkarmak zorunda idi yasaya göre OVMP çıktı mı çıkmadı.

    Borsanın durumu çok iyiydi borsada kazanan var mı sordum. Kimse cevap vermedi. Peki diğer durumu sordum değişim yok dedi. Kamyon şoförüne sordum mazotla yağ da yakıyor musun dedim evet dedi. Üreticiye sorun kim diyebilir ki bu politika doğru diye. Siz yasayı uygulamıyorsunuz.

    HSYK'ya bakın bakan ve danışman vardı. Şimdi müsteşarlar genel müdürler aday. Hani kürsü hakimleri olacaktı. Bunlar erkekleri kandırmışlar.

    Orhan Pamuk bir kitap yazdı hayatı değişti. Bir istihbaratçı da kitap yazdı hayatı değişti. Dinlemelerle ilgili neler anlatıyor. Yasadışı dinleme cihazı iddiaları var. Olması gereken iddia dilekçesi gelir gerekli Bakan harekete geçer. Sana dilekçe veriliyor 8 ayda ne yaptın sayın bakan. Avcı kanunsuz dinlemeleri çok kolay diyor. Son 2-3 yıldır IMEI numaralarından bakarsanız bunu tespit mümkündür. Siz hangi gerekçe ile bunu yapıyorsunuz. Kimsenin telefonları yasa dışı dinlenemez.

    Eğer bir ülkede yaşayanlardan bir mekanda oturanların 4'te 3'ü dinlenmekten korkuyorsa o ülkede güven yoktur. Bu korkunun da terörün de kaynağı sensin. Bunun kaynağı ben değilim diyorsan bunu açıklarsın.

    Hayır oyunu kullanmak zordur. Başbakan darbeci ilan ediyor. Bunu kıracağız. Elbirliği ile kıracağız. Madem ki biz yurtseveriz bu karanlık tabloyu mutlaka yıkacağız. Bizim tarihimizde de teslim olmak yok. Mücadele bizi hayata bağlar. CHP'yi iktidara taşıyacağız. Hukuk içinde her şeyi çözeceğiz.

    Çağrımızı yeniliyoruz korku toplumunu yıkmak istiyorsanız 12 Eylül düzenlemelerini hep birlikte yıkacağız




    Kılıçdaroğlu grupta başörtüsünü es geçti Yorumları