Vekillere trafik cezası kesme formülü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-05-2010 (09:54)   Son Mesaj: 10-05-2010 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 639  

    10-05-2010

    Vekillere trafik cezası kesme formülü

    Vekillere trafik cezası kesme formülü


    Kırmızı ışık ihlali yapan CHP Milletvekili Kemal Anadol’a kesilen ceza, mahkemece ‘dokunulmazlık’ gerekçesiyle iptal edilince vekiller için yeni düzenleme yapıldı. Vekillere ceza yok ama...

    Hata yapan vekillere artık ceza kesilmeyecek, "suç tutanağı" hazırlanacak. CHP milletvekili Kemal Anadol kırmızı ışık ihlali yaptığı için aldığı 128 TL"lik trafik cezasını ödemeyince konu mahkemeye taşınmış Ankara 8. Sulh Ceza Mahkemesi de "dokunulmazlık" gerekçesiyle cezayı iptal etmişti. Emniyet, kesilen trafik cezalarının iptalini önlemek için yeni yöntem buldu.

    Trafik ekiplerini 13 maddelik genelgeyle uyaran Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, "Milletvekili ve yargı mensuplarına ceza kesmeyin" talimatı verdi.

    Trafik kurallarını ihlal eden milletvekilleri ve yargı mensupları hakkında "suç tutanağı" düzenlenmesi istendi. Tutanaklar, vekiller için TBMM"ye, hakim ve savcılar için ise görev yaptıkları adliyeye gönderilecek.

    Köksal, vekil ve yargı mensuplarının her zaman ve her yerde denetlendikleri hissini yaşamaları gerektiğinin altını çizdi.

    Bundan böyle ihmal ya da eksik işlem nedeniyle cezaların iptal edilmesinin faturası ise cezayı kesen trafik polislerine kesilecek.

    Polis ödeyecek!

    Düzenlenen ceza tutanaklarına itiraz nedeniyle mahkemelerce aleyhte sonuçlanan kararlar, oluşturulacak komisyon tarafından incelenecek. Oğuz Kaan Köksal, "Cezaların iptali, polis memurunun ihmalinden meydana gelirse, o personel hakkında ilgili mevzuat, genelge ve talimatlara uygun hareket etmemekten işlem yapılacaktır" dedi.

    Trafik şubelerinde çalışan tüm personelden, tutanakların tam ve eksiksiz olarak düzenlenmesine özen göstermeleri istendi.

    Vatan




    Vekillere trafik cezası kesme formülü Yorumları