65 ülkeden 3 bin işadamı MÜSİAD fuarında   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-05-2010 (05:43)   Son Mesaj: 10-05-2010 (05:43)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    10-05-2010

    65 ülkeden 3 bin işadamı MÜSİAD fuarında

    65 ülkeden 3 bin işadamı MÜSİAD fuarında


    Ekonominin küresel oyuncularını bir araya getirecek olan ve 65 ülkeden 3 bin işadamını buluşturacak 14. IBF Kongresi ve 13. MÜSİAD Uluslararası Fuarı için geri sayım başladı.

    65 ülkeden 3 bini aşkın işadamının katılımıyla 6-10 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek 14. IBF Kongresi ve 13. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'na teknoloji damgasını vuracak. Yurtdışından 31 bakanın da katılacağı kongre ve fuar için dünyadan iş adamları da gelmeye başladı.

    Yenidünya düzeninde teknolojinin yeni pazar yaratacağı vurgulanacak olan kongre ve fuara sadece ticaret için değil, bilim ve teknoloji alanında vizyon kazanmak amacıyla da dünyanın dört bir yanından katılımcılar olacak

    ÇİN'DEN AFRİKA'YA UZANAN KÖPRÜ MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, IBF'de, ABD'den Çin'e, Endonezya'ya, Güney Afrika'dan Litvanya'ya, Rusya'ya kadar dünyadan geniş katılım olacağının altını çizdi. "Haliç Kongre Merkezi, binlerce yerli - yabancı iş adamı ile üst düzey protokolü ağırlayacak tarihi günlerinden bir yenisini daha yaşayacak" diyen Vardan bir yılı aşkın süredir yürüttükleri fuar ve forum çalışmalarının son dönemecine vardıklarına dikkat çekti.

    TANITIMA BÜYÜK KATKI SAĞLAR

    Vardan, "Ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan, makine ve otomotiv, inşaat, tekstil ve gıda sektörlerini toplayan ve sadece MÜSİAD'ın değil ama tüm ülkemizin bir projesi halindeki MÜSİAD Fuarı ve IBF Kongresi'nde yapılacak ve yatırım bağlantılarının yükselişine giren ekonomimize ivme kazandıracağını ümit ediyoruz" görüşünü dile getirdi.

    22 sanatçı 110 eserle sergilenecek

    7 ekimdeki Geleneksel Türk İslam Sanatları Sergisinde Türk el sanatlarına emek vermiş sanatçıların eseri de yeralacak. Sergide çeşitli branşlardan 22 sanatçı, 110 parça eserle yer alacak.MÜSİAD başkanı Vardan,"2 yıl önce yapılan organizasyonda "İslam ülkeleri arasında ekonomik işbirliği" teması işlenmişti ve tam krizin başlangıcında tartışılan bu konu oldukça ilgi çekmişti. Kahire'deki forumda ise İslam ülkelerinin küresel krizden nasıl çıkacağı tartışılmıştı" dedi.

    Yeni teknolojiler vitrinde

    Teknolojinin işleneceği 13. MÜSİAD Fuarı'nda Yeni Teknolojiler Sergisi de yer alacak. Yeni Teknolojiler Sergisinde İnsansız Hava Aracı, Güneş Enerjisiyle Çalışan Eko-Karavan, Isıtmalı Ayakkabı, S, Virüs ve Bakteri teknolojik tasarımları da yeralacak.

    İslam iş dünyasında tek

    IBF Kongeresi ve MÜSİAD Fuarı'nın İslam iş dünyasını buluşturan dünyadaki en büyük ticari ve entelektüel organizasyon olduğuna dikkat çeken MÜSİAD Başkanı Vardan, "MÜSİAD'ın düzenlediği bu organizasyonun en önemli özelliği, islam iş dünyasını buluşturan dünyadaki en büyük organizasyon olması. Bir başka deyişle, bu iki faaliyet, İslam dünyasındaki en büyük ticari ve entelektüel organizasyonu temsil ediyor. Burada sadece iş konuşulmuyor. Forumdaİslam aleminin sorunları seçilerek tartışılıyor, çözüm getirilmeye çalışılıyor" dedi ve " İslam Konferansı Teşkilatı üyesi ülkelerin kalkınmasında teknolojinin önemini 3 ayrı oturumda tartışacağız. Teknolojiyi ele alacağız" yorumunu yaptı.




    65 ülkeden 3 bin işadamı MÜSİAD fuarında Yorumları