Karabük'te 7 kişi mantardan zehirlendi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-05-2010 (02:08)   Son Mesaj: 10-05-2010 (02:08)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    10-05-2010

    Karabük'te 7 kişi mantardan zehirlendi

    Karabük'te 7 kişi mantardan zehirlendi


    Karabük'te dağdan topladıkları mantarı sabah kahvaltısında yiyen Eralp ve Öztürk ailelerinden 7 kişi zehirlendi.

    Karabük Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren 6 kişinin hayati tehlikesi devam ediyor. Edinilen bilgiye Karabük 'ün Beşbinevler semtinde oturan Eralp ailesi Sarıçicek mevkiinden dün topladıkları dağ mantarını sabah kahvaltısında kızartıp yedi. Şiddetli kusma, karın ağrısı ve halsizlik şikayeti üzerine 112 Acil ambulansı ile Karabük Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mahmut Eralp (40), Gülter Eralp (57), Gülden Eralp (16), Hakan Eralp (39), Mehmet Eralp (64) ve komşuları olan Nazlı Öztürk (35) ile hamile olan Gizem Öztürk'ün (17) zehirlendikleri anlaşıldı. Hemen yoğun bakım ünitesine yatırılarak tedavi altına alınan hastalarda şiddetli kusma, isal ve halsizlik şikayetlerinin bulunduğu ve hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

    Öte yandan hamile olan Gizem Öztürk'ün (17) ise Karabük Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi altında olduğu belirtildi.

    DOKTORLAR UYARIYOR

    Mantar mevsiminin başlaması ile mantar zehirlenme vakalarının da arttığını belirten uzmanlar halkı bilmedikleri mantarları yememeleri konusunda uyarıyor. Yıllardır mantar toplayan kişilerin bile zaman zaman yanıldıklarını belirten uzmanlar, mantar yiyen kişilerde vücutlarında kızarıklık, kusma, isal ve halsizlik olanların en yakın sağlık kuruluşuna vakit geçirmeden müracaat etmeleri istendi.




    Karabük'te 7 kişi mantardan zehirlendi Yorumları