Kuşadası 96 Kruvaziyer gemisi bekliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-04-2010 (20:21)   Son Mesaj: 10-04-2010 (20:21)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    10-04-2010

    Kuşadası 96 Kruvaziyer gemisi bekliyor

    Kuşadası 96 Kruvaziyer gemisi bekliyor


    Kuşadası Ege Ports Limanına bugün 5 kruvaziyer gemisiyle 9 bine yakın turist gelirken, ekim ayı boyunca toplam 96 geminin ilçeye geleceği bildirildi.

    Kuşadası Ege Ports Limanına Navigatör Of The Seas, Star Clipper, Ruby Prıncess, Noordan ve Wind Spırıt isimli gemiler yanaştı. Yaklaşık 9 bin turist taşıyan gemilerden inen yolcuların bir bölümü turlarla Efes ve Meryemana'yı ziyaret ederken, bazıları ise Kuşadası çarşını ve alışveriş merkezlerini gezdi. Ege Ports Limanına, yarın da yaklaşık 13 bin yolcu taşıyan Splendour Of The Seas, Gemini, Nautıca, Pasific Prıncess, Saphıre, Auqa Marıne, The Calypso ve Cristal isimli 8 geminin yanaşacağı bildirildi.

    Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, yoğun geçen bir yaz sezonun sonuna geldiklerini, ancak Kuşadası'nda turizmin hala devam ettiğini belirterek, ilçe turizminin Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.

    Esen, ''Deniz hudut kapısı olmamız nedeni ile kruvaziyerde ülkemizin en önemli limanına sahibiz. İlçemizde verilen hizmetlerin aksamaması için tüm kadromuz ile çalışıyoruz. Kuşadası ülkemize gelen turistler için güvenli ve huzurlu bir tatil merkezidir'' dedi.

    Kuşadası limanına yanaşan Navigatör Of The Seas isimli geminin acentası Tura Turizm Bölge Müdürü Ali Kuluyever, 2010 kruvaziyer turizminin en yoğun gemi trafiğinin ekim ayında yaşanacağını, limana bu ay 96 geminin yaşanacağını kaydetti.

    İskelenin gelişen ve büyüyen gemi trafiğinde yetersiz kalmasının sıkıntılara neden olduğunu ifade eden Kuluyever, 3. iskelenin yapımının Kuşadası'nın geleceği için şart olduğunu dile getirdi.

    Kruvaziyer gemilerine tur hizmeti veren otobüs şirketi yetkililerinden Elbirlik firması yöneticisi Musa Yılmaz, yıllardır limana gelen turistlere hizmet verdiklerini, iki iskele ile yeterli derecede kaliteli hizmeti sağlayamadıklarını ifade etti.




    Kuşadası 96 Kruvaziyer gemisi bekliyor Yorumları