İşadamı Narin, Güler'in ricasını kırmadı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-04-2010 (19:51)   Son Mesaj: 10-04-2010 (19:51)    Cevap: 0    Gösterim: 606  

    10-04-2010

    İşadamı Narin, Güler'in ricasını kırmadı

    İşadamı Narin, Güler'in ricasını kırmadı


    Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası tarafından restorasyonu yapılacak eski hükümet konağının Mimarlık Fakültesi ve Tekstil Konfeksiyon Bölümü olarak kullanılması için protokol imzalandı.

    Törende Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin'den kente bir lise yaptırması isteğinde bulundu. Narin, Mardin'e Anadolu Tekstil Meslek Lisesi yaptırma taahhüdü verdi. Tören Mardin Artuklu Üniversitesi Vali Kılıçlar Salonu'nda düzenlendi. Mardin'in sit bölgesinde bulunan 200 yıllık tarihi binayı restore etmek için yapılan imza törenine Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler, Mardin Valisi Hasan Duruer, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, sendika yönetim kurulu üyeleri, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, MARSEV Başkanı Kemal Nehrozoğlu, MAREV Başkanı Fehmi Tahincioğlu, üniversite personeli, öğrencileri ve davetliler katıldı.

    Törende açılış konuşmasını yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, üniversitenin üstlendiği misyona uygun bir şekilde son iki yıl içinde gerek devlet gerekse de hayırsever işadamlarının desteği ile bir üniversitenin yapılanmasını devam ettirdiklerini söyledi. Sosyal olayların araştırılmasında özgür bilimsel bilgi üretmek ve buna dayalı sosyal politikalar önermek ve bilgi çağının gerekleri ve moral değerlerle donanımlı fertler yetiştirmek için ellerini taşın altına koyan herkese teşekkür eden Omay, çağdaş, saygın ve özgün bir Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak, Ortadoğu'nun tarihi ve Sosyo-Kültürel mirasını yerelden evrensele taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

    AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ise Mardinlilerin üniversitenin kurulması için büyük bir hasret ve özlemle beklediklerini anlatarak bu süreçte yaşadıkları zorlukları dile getirdi. Konuşmasında duygulu anlar yaşayan ve gözyaşı dökmemek için kendini zor tutan Şahkulubey, "Mardinliler olarak bu üniversitenin kurulması için çektiğimiz özlemi herkes gibi ben de çok iyi biliyorum. Üniversite ile ilgili her konuşmamda boğazım düğümlenir. Üniversitemiz için elimizden gelen her şeyi yaptık ve yapıyoruz. Mardin için bu kentin geleceği için kapısını çalmadığımız kapı bırakmadık. Mardin için yüzsüz de olduk. Bizi kapıdan kovan yerlere pencereden, bacadan girdik. Yeter ki ilimiz için bir şeyler yapalım, bir şeyler kazandıralım diye çırpınıp durduk. Bu gün de -tekstilci sanayicilerimizden Sayın Halit Nardin'den bir bayan milletvekili olarak ki kendilerine en çok para kazandıranlar bayanlardır, kendisinden Mardin'e başka katkılarda bulunmalarını istiyorum." şeklinde konuştu.

    NARİN'DEN ÖĞRENCİLERE İLGİNÇ TAVSİYELER

    Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, sanayiciler olarak tek düşüncelerinin, gençlerin geleceği olduğunu ifade ederek, "Gençliğimizin geleceği konusunda tekstilciler olarak limitsiz devreye giriyoruz." dedi.

    Kaliteli bir eğitimin bütün gençlerin hakkı olduğunu söyleyen Narin, gençlere bazı nasihatlerde bulundu. Konuşmasında yeni bilgi çağını yaşadıkları için öğrencilerden anne ve babalarının sözlerini dinlememelerini isteyen Narin, şunları söyledi: "Sizler bilgi çağını yaşarken onlar geçmiş çağı yaşıyorlar. Onlara saygı ve hürmette bir kusur etmeyin. Ama size söylediklerini dinlemeyin. Size annenizin en çok söyleyeceği gidin bulaşık yıkayın, gidin burayı düzeltin. Öğretmenlerinizi de dinlemeyin. Onların da ders kitaplarından alacağınızı alın, üzerine siz bir şeyler katın. Siz araştırın, siz geliştirin ve siz keşfedin."

    Öğrencilerden kendileri ile barışık olmalarını isteyen Narin, herkese günün 5 dakikalarını saç tarayıp, üstünü başını düzletme yerine ayna ile konuşmalarını istedi.

    Mardinli olan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ise kendisini ve törene katılan Cumhurbaşkanı eski genel sekreteri emekli Vali Kemal Nehruzoğlu'nu örnek göstererek, "Bu ülkede belli görevlere geldik. Hemşerilerimize Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı gibi bir büyük unvanın altında bu ülkenin mutluluğu ve refahı için her türlü gayreti göstermelidir. İmkan ve fırsat eşitliği vardır. Bu imkan ve fırsat eşitliğine örnek istiyorsanız. Alın size Mardin'in yetiştirdiği cumhurbaşkanı genel sekreteri Kemal Nehrozoğlu'nu ve kendimi örnek gösterebilirim. Bu ülkede her makam herkese açıktır. Yeter ki birbirimize kenetlenelim. Her şey önce kendimize güvenden geçiyor her şeyden." diye konuştu.

    GÜLER'İN LİSE İSTEĞİNİ KIRMADILAR

    Mardin'e yaptığı desteklerinden dolayı Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin'e teşekkür eden Güler kendisinden bu tarihi kente bir lise de yaptırmaları isteğinde bulundu. Halit Narin de Mardin'e Anadolu Tekstil Meslek Lisesi yaptırma taahhüdü verdi.

    Güler konuşmasında ayrıca Mardin'deki hoşgörü ve birbirinden farklı din ve dillerin barış ve huzur içinde yaşadıklarını, kendi ailesinden verdiği bir örnekle anlattı. Güler, kendisine bir zamanlar moda olan altın dişi yaptıran Süryani ustanın annesinin kendi annesi ile sütanne olduğunu ifade etti.

    Törende ayrıca Mardin Valisi Hasan Duruer ve Mardin Belediye başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu da üniversiteye yaptıkları desteklerle ilgili birer konuşma yaptılar. Tören sonunda protokol imzaları atıldı. İmzalardan sonra Rektör Omay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ve Türkiye Tekstil Sanayii İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin'e birer teşekkür plaketi verdi. Tören günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Törenin ardından Güler ve heyet Mardin Valiliği, Mardin Belediyesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesi ile Mardin'in tarihi ve turistik yerlerini gezdi.




    İşadamı Narin, Güler'in ricasını kırmadı Yorumları