Kadının karnından 11 kg'lik tümör çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-04-2010 (17:06)   Son Mesaj: 10-04-2010 (17:06)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    10-04-2010

    Kadının karnından 11 kg'lik tümör çıktı

    Kadının karnından 11 kg'lik tümör çıktı


    Tokat'ta karnında şişkinlik ve nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran bir kadından yapılan ameliyatla 11 kilo ağırlığında yumurtalık tümörü alındı.

    Tokat'ta yaşayan 52 yaşındaki Güler Erol, bir süre önce karnında şişkinlik ve nefes darlığı şikayetiyle Medical Park Tokat Hastanesine başvurdu. Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından Erol, hastanenin kadın doğum uzmanlarından Opr. Dr. Ali Ekber Şahin tarafından ameliyata alındı. Ameliyatla Güler Erol'un sağ yumurtalıktan kaynaklanan ve tüm karnı kaplayan tümör çıkartıldı. Tümörün ağırlığının 11 kilo olduğu belirlendi.

    Medical Park Tokat Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, Opr. Dr. Ali Ekber Şahin'in ameliyata ilişkin verdiği bilgiye yer verildi. Opr. Dr. şunları kaydetti:

    ''Hastamızda yaptığımız tetkiklerde hızlı büyüyen yumurtalık tümörü tespit ettik. Ayrıntılı tetkiklerden sonra hastamızı ameliyata aldık. Ameliyat sırasında sağ yumurtalıktan kaynaklanan ve tüm karnını dolduran 11 kilo ağırlığında, 35 santimetre boyutlarında tümör tespit ettik. Tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.''

    Hastanın taburcu edildiğini belirten Opr. Dr. Şahin, ''Tümörler fazla büyümez 3-4 kilo olarak alınır. Burada hastamızın ihmalinden kaynaklanıyor. Benim bugüne kadar çıkardığım en büyük tümör'' ifadelerini kullandı.

    Güler Erol ise ''5 senedir bu hastalığı çekiyordum. Yemek yiyemiyordum, yokuş çıkamıyordum. Hocam beni kurtardı'' dedi.




    Kadının karnından 11 kg'lik tümör çıktı Yorumları