Bitlis'te yağış hayatı olumsuz etkiledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-04-2010 (12:58)   Son Mesaj: 10-04-2010 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    10-04-2010

    Bitlis'te yağış hayatı olumsuz etkiledi

    Bitlis'te yağış hayatı olumsuz etkiledi


    Bitlis ve ilçelerinde gece başlayan şiddetli ve fırtınaya dönüşen şiddetli yağış Adilcevaz ilçesinde ağaçların devrilmesine ve elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Bazı yollar ise trafiğe kapandı.

    Bitlis ve ilçelerinde şiddetli yağış, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Gece başlayan şiddetli ve fırtınaya dönüşen şiddetli yağış Adilcevaz ilçesinde ağaçların devrilmesine ve elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Belirli aralıklara etkili olan yağmur, sonradan doluya çevirdi. Çayır mahallesinde yol ulaşıma kapandı.

    İlçeye bağlı birçok köyde de yağış nedeniyle elektrik kesintisi yaşandığı öğrenildi. Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) ekiplerinin fırtınadan dolayı kopan elektrik telleri onarmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi.

    Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesinde ise dünden beri süren şiddetli yağış sele neden oldu. Gölbaşı Belediye Başkanı Hikmet Kardaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl yağmur yağışının ardından beldelerinin sel suları altında kaldığını söyledi.

    Kardaş, ''Dün gece şiddetli yağış yine sele dönüştü. Belediye olarak altyapımızda büyük hasar meydana geldi. Köprüler, kanalizasyon ve diğer altyapımız çok büyük şekilde hasar gördü. Belediye olarak bunları telafi edemiyoruz. Belediyemizin imkanları kısıtlı. Bu yaz boyu yaptığımız altyapı ve tüm emeklerimiz boşa gitti'' dedi.

    Selde can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu kaydeden Kardaş, selin ardından tahliye çalışmalarına başladıklarını ifade etti.




    Bitlis'te yağış hayatı olumsuz etkiledi Yorumları