Gurbetçiler Türkiye'yi 'sınırsız' arayacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-04-2010 (12:19)   Son Mesaj: 10-04-2010 (12:19)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    10-04-2010

    Gurbetçiler Türkiye'yi 'sınırsız' arayacak

    Gurbetçiler Türkiye'yi 'sınırsız' arayacak


    Alman Hansanet şirketi ile anlaşan Türk Telekom, bu ülkede gurbetçilerin Türkiye ile ucuza konuşmasına imkan sağladı. Sabit hatlarla sınırsız arama yapabilirken, seçtikleri 3 numaradan da 'ücretsiz' ve 'sınırsız' aranabilecek.

    Türk Telekom, önde gelen telekomünikasyon şirketi Telefonica'nın iştiraki O2 bünyesindeki Hansenet ile yaptığı ortak çalışma kapsamında Almanya'daki gurbetçilere yönelik bir anlaşma imzaladı. 'Bizim Aile' servisiyle, Almanya-Türkiye arasında belirlenen numaraları 'bedava' arama imkânı bulunuyor. Bizim Aile müşterileri, Türk Telekom abonelerine ait sabit hatlara sınırsız arama yapabiliyor ve seçtikleri 3 Türk Telekom numarasından 'ücretsiz' ve 'sınırsız' aranabiliyor. Hansenet işbirliğiyle Almanya'da sunulan tarifeyle, Türkiye-Almanya arası 'ücretsiz' ve 'sınırsız' arama imkânının yanı sıra Türk Telekom Grubu şirketlerinden Sebit'in geliştirdiği eğitim portalı Vitamin ve grup teknoloji şirketlerinden Sobee'nin online oyun portalı I Can Football ücretsiz kullanılabiliyor. Türk Telekom Uluslararası Yatırımlar Direktörü Cengiz Öztelcan, Almanya'da yaşayan 3 milyon civarındaki Türk'ün, 800 binin üzerinde haneye denk geldiğine işaret ederek, bu topluluğun sadece Türkiye ile bağlantıları için milyar dolarları aşan iletişim harcamaları bulunduğunu kaydetti. İşbirliği sonucunda Türkiye'de 'Bizim Aile', Almanya'da 'Alice Dünyam' adlı servisin tanıtımının yapıldığını vurgulayan Öztelcan, Bizim Aile müşterilerinin, Türk Telekom abonelerine ait sabit hatlara sınırsız arama yapabildiğini ve seçtiği 3 Türk Telekom numarasından ücretsiz ve sınırsız olarak aranabildiğini belirtti. Öztelcan, "Türkiye'yi Almanya'daki vatandaşlarımızın ayağına götürüyoruz. Almanya'da yakını olanlar için artık 'sen kapat ben arayayım' dönemini kapatıyoruz." dedi. Cengiz Öztelcan, şu an abonelerin programa yazıldıklarını, Hansenet abonelerinin hemen, diğer operatörlerden gelen abonelerin, numaralarını taşıdıktan sonra servisi kullanmaya başlayabildiğini dile getirerek, abonelerin şirketin verdiği üçlü servis hizmeti üzerinden belirlenen bedeli ödeyerek servisi alabildiğini söyledi. Almanya'da yaşayan Türklere yönelik çeşitli pazar araştırmaları yaptıklarını, kişilerin, çocuklarının Türkçe konuşmalarına, Türk müfredatında eğitim görmelerine sıcak baktıklarını anlatan Öztelcan, Vitamin'e Almanya'dan belli yöntemlerle ulaşıp kullananlar ve I Can Football oynamaya çalışanlar olduğunu öğrenmeleriyle, hazırladıkları pakete sesin yanı sıra Vitamin ile I Can Football'u koyduklarını kaydetti.

    Sadece Almanya ile sınırlı kalmayıp diğer ülkelere de buna benzer servisler götürmeyi düşündüklerini ifade eden Öztelcan, şu bilgileri verdi: "O ülkelerle görüşmelerimizi yaparken böyle bir referans çalışmanın olması da son derece önemli. İlk olarak kendi vatandaşlarımıza yönelik çalışma yapmak istedik. Almanya'dan sonra Türk nüfusunun yoğun olduğu diğer ülkelerde de buna benzer, katma değerli servislerin de içinde bulunduğu servisleri götürmeyi düşünüyoruz. Buna yönelik planlarımız var. Türk Telekom Grubu bünyesinde geliştirilen teknolojilerin yurtdışında sunulması için çok önemli bir adım. Türk mühendislerin geliştirdiği teknoloji ürünlerinin bu şekilde ihracatını yapabilmek bizim için çok önemli."




    Gurbetçiler Türkiye'yi 'sınırsız' arayacak Yorumları