Rektör adayının 'korkutan' vaatleri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-04-2010 (08:50)   Son Mesaj: 10-04-2010 (08:50)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    10-04-2010

    Rektör adayının 'korkutan' vaatleri

    Rektör adayının 'korkutan' vaatleri


    Onu koltuk heyecanı, gençleri ise korku sardı. Muğla Üniversitesi'nin yönetimine aday olan Prof. Dr. Zekeriya Günay, vaatleriyle öğrencileri sıkıyönetime aldı!

    Seçim meydanlarındaki heyecan bu kez bir kampüse girdi. Muğla Üniversitesi'nde rektörlük seçimleri için geri sayım başlarken adaylar da vaatlerini dile getirdi. Ancak adaylardan Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Günay'ın (61) "akademik yatırımları", akıllarda durgunluk yarattı. Sanal dünyanın nimetlerinden yararlanan Prof. Dr Günay, öğretim üyelerine ve öğrencilere e-mail göndererek vaatlerini sıraladı. Ancak Günay, o mesajları anlatırken farklı bir dil kullandı. Kendisini "Çok çalışkan, Atatürk ve Türk milleti sevdalısı, hümanist ve milliyetçi-sosyalist bir dünya görüşüne sahip" biri olarak ifade eden Günay, icraatlarını şöyle sıraladı: "İçtiği suyun pet şişesini, lüks sigarasının paketini, yediği çikolatanın kâğıdını fütursuzca yere atan, herkesin içinde utanmadan sıkılmadan sarmaş dolaş öpüşen öğrencilere asla tahammül gösterilmeyecek. Kopya çeken öğrenci affedilmeyecek. Hocalarına saygısızlık yapan, kapılarda karşı karşıya geldikleri hocalarına yol verme nezaketini gösteremeyen öğrenciler terbiye edilecek.

    YAĞLI GÜREŞE DESTEK

    Muğla Üniversitesi'nin sınırları içerisinde, kendi takımı dışında başka takımların yabancılara yenilmesine üzülmeyen yurttaşlar yetişmeyecek. Kemalizm'in 6 ilkesine sözde değil, özde bağlı olacağız. Çağın bilim dili İngilizce'ye önem verilirken, Muğla Üniversitesi'nde eğitim dili sadece Türkçe olacaktır. 'Dualı Spor', "Peygamber Sporu" denilen minder, yağlı, karakucak güreşlerimizin yaşatılması ve geliştirilmesine yönelik akademik çalışmalar başlatılacaktır.

    KOPYACILAR YANDI!

    Prof. Dr. Günay seçim çalışmalarında meslektaşlarını da hedef aldı. Günay, "Bilgisiz hocalar, sahte aydınlar, torpilciler benden korksun" dedi. Günay Hoca, "gündeme dair" de şu vaatlerde bulundu: "Vurguncular, yalancılar, talancılar, sahtekarlar, rüşvetçiler, kopyacılar, saygısızlar, magandalar, düzenbazlar, dolandırıcılar, korkak fareler, sömürücüler, asalaklar kalleşler ve hainlerle savaşımı sürdüreceğim. Muğla Üniversitesi bir erdemlilik merkezi olacaktır. Erdem varsa, bilgi de vardır."

    Takvim




    Rektör adayının 'korkutan' vaatleri Yorumları