Erol Erdoğan: SP'den giderken kırmayın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-04-2010 (08:39)   Son Mesaj: 10-04-2010 (08:39)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    10-04-2010

    Erol Erdoğan: SP'den giderken kırmayın

    Erol Erdoğan: SP'den giderken kırmayın


    Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığından ve GİK Üyeliğinden önümüzdeki günlerde istifa edecek olan Erol Erdoğan, görevinden ayrılacak partilileri, kimsenin kalbini kırmamaları konusunda uyardı.

    Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığından ve GİK Üyeliğinden önümüzdeki günlerde ayrılacak olan Erol Erdoğan, SP"deki görevinden istifa etmeyi düşünen İl Yönetim Kurulu Üyesi, İlçe Başkanı, Kadın ve Gençlik Kolları mensuplarının katıldığı 250 kişilik "İstişare Toplantısı"nda bir araya geldi. Toplantıda bir konuşma yapan Erdoğan, görevinden ayrılacak partilileri, istifa ederlerken kimsenin kalbini kırmamaları konusunda uyardı. KİMSEYİ İNCİTMEYİN

    "İstanbul"da kimsenin gönlünü yıkmayın, gönülleri kurarak gidin, kimseyi incitmeyin çünkü bugün bizimle gelemeyenler kısa bir süre sonra yanımızda olacaklardır" diyen Erdoğan, geride kalan 10 gün içerisinde, değişik kesimlerden çok sayıda insanın, Numan Kurtulmuş öncülüğündeki medeniyet siyasetinin ilkelerini kabul ettiğini, Numan Kurtulmuş"un hareketinde bulunmak istediğini söylediğini aktardı.

    ADALETTEN YANA OLMAK BÖLÜNMEK DEĞİLDİR

    Yeni harekete olan yoğun teveccühten oldukça memnun olduğunu dile getiren Erdoğan, "Adaletten yana olmak bölünmek değildir. Daha büyük bir hareket oluşturmak için bir kararırlılıktır. Biz 1969'taki ruhu ortaya koyan Erbakan Hocamızın ve sayıları yüzleri aşan büyüklerimizin hakkını gözetme noktasında kararlı olacağız" dedi.

    DÜN NASILSAK BU GÜNDE ÖYLEYİZ

    "Yeni bir hareketiz, dün ne söylüyorsak bugün de aynı söylemlerimize devam edeceğiz" cümlesini kullanan Erdoğan, "Antiemperyalist çizgimizi devam ettireceğiz. Dün mazlumdan yana tavır koyuyorduk, bu tutumumuzu bundan sonra da sürdüreceğiz. Dün kamu kaynaklarının talan edilmesine karşı duruyorduk, Karunlaşmayacağız diyorduk, şimdi bunu daha güçlü ifade edeceğiz. Sadece kendi mağdurlarımıza değil, bütün dünyanın zulme uğramış herkese sahip çıkıyorduk yine böyle olacağız. 1969'da bütün milleti, vatan evladı biliyorduk, yine öyle bileceğiz ve kimseyi dışlamadan kimsenin dindarlığını ölçmeden yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

    HERKESE GÖNLÜMÜZÜ AÇACAĞIZ

    Numan Kurtulmuş öncülüğündeki yeni siyasi hareketin, 40 yıl öncesinde olduğu gibi herkese gönlünü açacağını belirten Erdoğan, "Bizim ilkelerimizi kabul eden herkesle birlikte olacağız. Bugün buradaki herkesi emin, kararlı ve ümitli ve güler yüzlü gördüm. Geriye hiç bakmayacağız. Yapmamız gerekeni zamanında yapacağız ve geleceğe yöneleceğiz. Bundan sonraki hareketimizi ve siyasetimizin daha insani daha sahih daha evrensel ve daha İslami olmasına azami gayret göstereceğiz. Adaletten, özgürlükten, refahın adil paylaşımından, alın terinden ve insani değerlerden yana olan herkesi hareketimize bekliyoruz" dedi.

    Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Akif Gürdoğan, Genel İdare Kurulu Üyeleri Remzi Çakır ve Salih Kaçır, Hüseyin Güleç, Arafat Salih Aydıner, Selahattin Öztürk, Müfit Yüksel, Batman Eski Milletvekili Mehmet Aydın da katıldı.




    Erol Erdoğan: SP'den giderken kırmayın Yorumları