Prof. Işıkara deprem için ne dedi?   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-03-2010 (23:57)   Son Mesaj: 10-03-2010 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 589  

    10-03-2010

    Prof. Işıkara deprem için ne dedi?

    Prof. Işıkara deprem için ne dedi?


    Deprem profesörü Ahmet Mete Işıkara, Marmara'da meydana gelen deprem için neler söyledi?

    Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanımanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da depremi Çengelköy'deki evinde hissettiğini belirterek, öncü deprem olup olmadığına yönelik, ''Öncü deprem kavramı çok doğru bir kavram değil. Çünkü böyle olduğu zaman depremin de saatini bilmek ve bildirmek zorundasınız'' dedi. Depreme hazırlıklı bir toplum için büyük bir deprem ve korkulacak bir durumun olmadığını söyleyen Prof. Dr. Işıkara, ''Korkulacak bir durum yok. Marmara Denizi'nde potansiyel bir tehlike var ve çok sık deprem oluyor. Olmaya da devam edecektir. Korkulacak bir rakam da değil ayrıca. Yani bu ölçekteki bir depremde hasar ve can kaybı olmaz. Ama depreme hazır bir toplumun bu sarsıntılara hazır olması ve korkmaması gerekir. Çünkü burası zaten deprem kuşağında bulunan potansiyel bir yer'' diye konuştu.

    Deprem büyüklüğünü büyük bir hızla ulaştıran Kandilli Rasathanesi ile iftihar ettiğini de dile getiren Işıkara, toplumun depremle yaşamaya alışması gerektiğini hatırlattı.




    Prof. Işıkara deprem için ne dedi? Yorumları