3. Babıali Şenlikleri sona erdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-03-2010 (23:16)   Son Mesaj: 10-03-2010 (23:16)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    10-03-2010

    3. Babıali Şenlikleri sona erdi

    3. Babıali Şenlikleri sona erdi


    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti düzenlediği ve Haber7.com'un da katıldığı 3. TGC Babıali Şenlikleri, TGC Başkanı Orhan Erinç'in konuşmasıyla kapandı.

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, ''Hapiste olan birçok meslektaşımız var. Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'ın verdiği bilgilere göre anlaşılıyor ki Türk Ceza Yasası'nda yapılacak değişiklikler neticesinde, halkını bilgilendirmek isteyen gazetecilerin ifade özgürlüğünden tam olarak yararlanması sağlanacak'' dedi. TGC'nin düzenlediği 3. TGC Babıali Şenlikleri'nin kapanış töreninde konuşan Orhan Erinç, hep daha iyiyi nasıl yapacaklarını düşündüklerini belirtti.

    Erinç, ''Hapiste olan birçok meslektaşımız var. Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç'ın verdiği bilgilere göre anlaşılıyor ki Türk Ceza Yasası'nda yapılacak değişiklikler neticesinde, halkını bilgilendirmek isteyen gazetecilerin ifade özgürlüğünden tam olarak yararlanması sağlanacak'' diye konuştu.

    Gazetecilik mesleğinin kendine has özellikleri olduğunu ifade eden Erinç, mesleğin kendine özgü yasaları olması gerektiğini kaydetti.

    Babıali'nin gazetecisiz kalmamasını sağlayacak bu tür etkinlikleri devam ettireceklerini belirten Erinç, şenliğe verdiği destekten dolayı İstanbul Valiliğine, Büyükşehir Belediyesine ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e teşekkür etti.

    Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve Kültür AŞ Başkanı Nevzat Bayhan'a teşekkür plaketi verilmesinin ardından Ahırkapı Roman Orkestrası'nın konseriyle sona erdi.

    Vali Mutlu'nun plaketi, törene katılamaması nedeniyle, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nazır Şentürk'e verildi.




    3. Babıali Şenlikleri sona erdi Yorumları