BDP'den Şanlıurfa'daki KCK operasyonlarına tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-03-2010 (18:36)   Son Mesaj: 10-03-2010 (18:36)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    10-03-2010

    BDP'den Şanlıurfa'daki KCK operasyonlarına tepki

    BDP'den Şanlıurfa'daki KCK operasyonlarına tepki


    Şanlıurfa'da, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanı ve bazı partililerin de gözaltına alındığı operasyon, aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bir grup partili tarafından protesto edildi.

    Abide Kavşağı'ndaki Ali Şelli Parkı'nda toplanan, aralarında BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da bulunduğu grup, taşınan dövizler ve çeşitli sloganlar eşliğinde, Atatürk Bulvarı'ndan geçerek, parti binasının bulunduğu Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önüne kadar yürüdü. Burada toplanan gruba parti otobüsü üzerinden seslenen milletvekili Kaplan, Şanlıurfa'ya geliş amaçlarının hafta içerisinde il merkezi ve bazı ilçelerde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında BDP İl Başkanı'nın da bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınması olayını yerinde incelemek ve değerlendirmek olduğunu belirtti.

    Parti genel merkezince Şanlıurfa'daki operasyonun araştırılması için bir komisyon kurulduğunu bildiren Kaplan, meclisin açıldığı 1 Ekim'de, ''30 yıldır süren siyasi çatışmanın yok edilmesi için Cumhurbaşkanı, iktidar ve muhalefet partilerinin liderleriyle görüşülürken'', böylesi hassas bir dönemde, Şanlıurfa il başkanı ve aralarında bazı parti yöneticilerinin de bulunduğu kişilerin gözaltına alınmasına bir anlam veremediklerini ifade etti.

    Daha önce de partilerine mensup bazı belediye başkanlarının benzer bir operasyonla gözaltına alındığını savunan Kaplan, bunu eleştirdi.

    Kaplan, partililerden Şanlıurfa il binasında gruplar halinde 24 saat nöbet tutarak, parti yöneticilerin içeriye alınmasına tepki gösterilmesini talep etti.

    ''Urfa Demokrasi Platformu'' adına konuşan İsmet Karadağ da, operasyonu kınadıklarını belirtti.

    Çeşitli sloganların yanı sıra zaman zaman terör örgütü ve elebaşı lehine sloganların da atıldığı eylemde, konuşmaların ardından gruptakiler dağıldı.

    Eylem nedeniyle polis ekipleri kent merkezinde yoğun güvenlik önlemi aldı.




    BDP'den Şanlıurfa'daki KCK operasyonlarına tepki Yorumları