Yeni haftada sağanak yağış uyarısı Haritalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-03-2010 (16:57)   Son Mesaj: 10-03-2010 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    10-03-2010

    Yeni haftada sağanak yağış uyarısı Haritalı

    Yeni haftada sağanak yağış uyarısı Haritalı


    Kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların bazı yerlerde kuvvetli olması bekleniyor. Yeni haftada hava ve yağış beklenen yerler:

    Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey ve doğu kesimlerde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, sıcaklıklar, kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

    Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, yurdun doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

    -KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

    Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, heyelan, yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

    İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20

    ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu 20

    İZMİR: Az bulutlu 26

    ANTALYA: Az bulutlu 28

    SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 18

    ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor 16

    DIYARBAKIR: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı bulutlu, Kocaeli, Sakarya,Yalova ve İstanbul çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

    EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

    AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Hatay,Osmaniye, Kahramanmaraş ile Adana'nın doğu ilçeleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu Çankırı, Yozgat ve Sivas çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'de kuvvetli olması bekleniyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin kuzeyi ile Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Şanlıurfa ve Mardin dışında sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.




    Yeni haftada sağanak yağış uyarısı Haritalı Yorumları