Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na İran yanıtı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-03-2010 (16:34)   Son Mesaj: 10-03-2010 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    10-03-2010

    Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na İran yanıtı

    Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na İran yanıtı


    Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtü sorunu ile ilgili önerdiği İran modeli çözümüne sert cevap geldi. "Genç kızların umuduyla oynama" diyen Erdoğan, İstanbul'a büyük bir projenin ilk müjdesini verdi.

    Ak Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtü sorunu ile ilgili önerdiği İran modeline verdiği cevap şöyleydi: "Önceleri İran'ı molla rejimiyle eleştiren daha sonrada Türkiye'nin İran olacağı korkusunu pompalayan CHP'yi, şimdi de başörtüsünü İran modeliyle çözen CHP'yi gördük. Herşeyi kahkul ve perçeme indirgediler tek dertleri buymuş. Bir özgürlük meselesini, bir perçem, bir zülüf meselesine dönüştürenler üniversite eğitimi için bekleyen genç kızlarla istihza etmek, alay etmek değildir de nedir. Bu ülkenin Diyanet İşleri Başkanlığı var.

    Örtü üzerinden siz bir dayatma yapamazsınız. Bunu görüştüğüm zaman kendilerine de söyledim.

    İnanç özgürlüğü, eğitim özgürlüğü... Bu meseleyi çözmek kadar doğal ne olabilir? Ama çarkedecekseniz, yine genç kızların umuduyla oynayacaksanız lütfen bu meseleye girmeyin.

    Çünkü bu iş fındık fıstık meselesi değil... Kaysı meselesi değil. Çay meselesi değil."

    İSTANBUL İÇİN BÜYÜK PROJE

    İlerki günlerde İstanbulumuz için dünya çapında önemli bir projeyi açıklayacağız. Gümbür gümbür bir toplantı ile bu açıklamamızı yapacağız. Böyle önemli bir projeyi basit bir basın açıklamasına sıkıştırmak haksızlık olur.

    AYRINTILAR GELECEK

    HABER 7




    Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na İran yanıtı Yorumları