Türkiye- Suriye konsey toplantısı başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-03-2010 (12:36)   Son Mesaj: 10-03-2010 (12:36)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    10-03-2010

    Türkiye- Suriye konsey toplantısı başladı

    Türkiye- Suriye konsey toplantısı başladı


    Türkiye ile Suriye arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi bakanlar toplantısının ikincisi Suriye'nin Lazkiye kentinde başladı.

    Toplantıya Türkiye'den Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Cevdet Yılmaz ve Hayati Yazıcı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir katılıyor. Suriye tarafından ise Suriye Devlet Başkanı Yardımcısı Asistanı Hasan Türkmani'nin başkanlığında, Dışişleri Bakanı Velid Muallim, İçişleri Bakanı Said Sammur ile çok sayıda bakan toplantıda yer alıyor.

    Toplantıda iki ülke arasında imzalanan anlaşmalar değerlendirilerek, bundan sonra izlenecek yol haritası ele alınacak.

    Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin gözlenen gelişimin önemli bir aşaması olan Türkiye-Suriye Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 1. Bakanlar Toplantısı, geçen yıl Suriye'nin Halep kentinde yapılmıştı. Her iki ülkeden yaklaşık 20 bakanın katıldığı birinci toplantıda ortak bir kabine toplantısı yapılmış, 51 anlaşmaya imza atılmıştı.

    -İKİLİ GÖRÜŞMELER-

    Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu toplantı çerçevesinde ikili görüşmeler de yaptı. Davutoğlu, stratejik işbirliği toplantısı öncesinde heyet başkanı Türkmeni ve Suriye Dışişleri Bakanı Muallim ile bir araya geldi.




    Türkiye- Suriye konsey toplantısı başladı Yorumları