Türkiye'den 12 bakan zirve için Suriye'de   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-02-2010 (21:37)   Son Mesaj: 10-02-2010 (21:37)    Cevap: 0    Gösterim: 472  

    10-02-2010

    Türkiye'den 12 bakan zirve için Suriye'de

    Türkiye'den 12 bakan zirve için Suriye'de


    Türkiye ile Suriye arasında yarın yapılacak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Bakanlar Toplantısının ikincisine katılacak 12 bakan ve bürokratlardan oluşan Türk heyeti, Suriye'nin Lazkiye kentine geldi.

    İki ülke arasındaki bakanlar toplantısının açılışı bu akşam, Lazkiye'de verilecek resmi akşam yemeğiyle başlayacak. Yarın da iki ülke bakanlarının bir araya geleceği ve Türkiye ile Suriye'yi ilgilendiren konularda görüşmelerde bulunacağı toplantı düzenlenecek.
    Lazkiye'deki toplantıya, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Devlet Bakanları Zafer Çağlayan, Cevdet Yılmaz ve Hayati Yazıcı, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir katılacak.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ayrıca bu akşam Suriye'de ikili görüşmeler yapması bekleniyor.




    Türkiye'den 12 bakan zirve için Suriye'de Yorumları