Erzurum FISU tarihinde rekora gidiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-02-2010 (21:23)   Son Mesaj: 10-02-2010 (21:23)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    10-02-2010

    Erzurum FISU tarihinde rekora gidiyor

    Erzurum FISU tarihinde rekora gidiyor


    2011 Universiade Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, ''FISU tarihinde bir rekora gidiyoruz. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış oyunları'na hazırız. Organizasyonlarımızda herhangi bir problem bulunmamaktır'' dedi.

    Erzurum'da, 30 Eylül-2 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılan denetleme ve toplantıların ardından, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Delege Başkanları ile Dünya Üniversitelerarası Spor Federasyonu (FISU) Denetleme Komitesi yetkilileri bir araya gelerek, Palan Otel'de basın toplantısı düzenlendi.
    2011 Universiade Genel Koordinatörü Korkmaz, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen toplantılarda yarışmaya katılacak ülkelerin deneyimlerinden yararlanma fırsatı yakaladıklarını söyledi.

    Türkiye'de 2003 yılından itibaren spor anlamında büyük bir değişim yaşandığını ifade eden Korkmaz, ''8 yıllık dilimde yaz ve kış Universiade'de yer alan ülke durumundayız. Bunları yüz akıyla başarıyoruz. Bununla gururlanıyoruz. Yalnızca Erzurum'da değil Türkiye'nin dört bir yanında kayak merkezleri inşa ediliyor. Ağrı, Kars, Van, Bingöl, Tunceli'de kayak merkezleri yapıldı'' diye konuştu.

    Türkiye'nin doğusunda yeni bir dünya kurduklarını belirten Korkmaz, şöyle devam etti:

    ''İzmir'de Universiade Yaz Oyunları yapıldı. Bu ülkenin batısında yapılmıştı. FISU tarihinde bir rekora gidiyoruz. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış oyunları'na hazırız. Organizasyonlarımızda herhangi bir problem bulunmamaktır. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'na 54 ülkeden sporcular katılacak. Bu olanlar tarihimizde bir rekordur.''

    FISU Denetleme Komite Başkanı Kairis Ulp da İzmir'de Universiade Yaz Oyunları'nın yapıldığını anımsatarak, Türkiye'de ilk kez kış olimpiyatlarının Erzurum'da yapılacağını belirtti.

    2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Delege Başkanları ile birlikte spor tesislerinde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Ulp, ''Çeşitli toplantılar düzenledik ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Delegelere tesislerle ilgili izlenim edinmeleri sağlandı. Temaslar kuruldu. Tabi ki tesislerin çoğu tamamlanmış'' şeklinde konuştu.

    2011 Dünya Üniversitelararası Kış Oyunları'na dünya genelinden 2 bin 500 sporcunun katılacağını ve bunun rekor olacağını vurgulayan Ulp, üniversite öğrencilerinin, gençlerin, yapılan tesislerle birlikte spora katılma fırsatı yakalayacaklarını söyledi.

    Denetleme komitesinin izlenimlerinin olumlu olduğunu söyleyen Ulp, yeni spor tesisleriyle birlikte ülkenin doğusunda ekonomik, sosyal ve eğitim açısından önemli gelişmelerin yaşanacağına dikkati çekti.

    Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer ise 2011 Dünya Üniversitelararası Kış Oyunları için Erzurum'da bütün spor tesislerinin yeni yapıldığını ve bu tesislerin ilk defa olimpiyatlarda kullanılacağını belirtti.

    Bu organizasyonla hem Erzurum'un hem de Türkiye'nin tanıtımının yapılacağını kaydeden Tamer, ''Ben hiçbir yerde havalimanı, kent merkezi ve spor tesislerinin birbirine çok yakın olduğu bir yer bilmiyorum. Burada üçü de birbirine yakın ve bu büyük önem taşıyor. Birkaç branş dışında, (üniversitelerimizde bulunmayan branşlar dışında) diğer bütün branşlarda oyunlara en iyi sporcularımızla katılacağız'' dedi.

    Bu arada toplantıda, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın meşalesi, oyunların maskotu ile oyunlarda verilecek altın, gümüş ve bronz madalyalar tanıtıldı.




    Erzurum FISU tarihinde rekora gidiyor Yorumları