Ahmet Türk tutuklamalara karşı çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-02-2010 (19:56)   Son Mesaj: 10-02-2010 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 404  

    10-02-2010

    Ahmet Türk tutuklamalara karşı çıktı

    Ahmet Türk tutuklamalara karşı çıktı


    Muş'un Bulanık ilçesinde iki aile arasındaki barış törenine katılan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa İl Başkanı'nın tutuklanmasını eleştirdi.

    Ahmet Türk, 30 yıllık Kürt sorununu sadece bir güvenlik sorunu olarak gören mantığının bugün değişmiş olmasının önemli bir adım olduğunu kaydetti. Sorunun yıllardır çözülmediğini kaydeden Türk, "Güvenlik mantığıyla olaylara bakıldı, fakat bu sorun çözülmedi. Artık yeni bir yaklaşımın demokratik bir anlayışla bu sorunun irdelenmesi gerektiği konusunda ortak bir zeminin oluşturulduğunu görmeye başladık." diye konuştu.
    Eylemsizlik sürecinin daha da uzatılmasına da değinen Türk, devlet ve hükümetin doğru bir yaklaşım sürdürmesi halinde bu sürecini devam edeceğini ileri sürdü. Türk, "Şimdi yeniden bu dönemde ateşkesle birlikte bir eylemsizlik sürecinin geliştiğini ve bir ay içinde bu eylemsizlik sürecinin devam edeceği, eğer demokratik bir sürece dönüştürülmesi konusunda devlet ve hükümet doğru bir yaklaşık götürürse bu eylemsizlik sürecinin uzun bir sürece yayılacağı konusundaki mesajlar da çok açıktır. Önemli olan Kürt halkını tatmin edecek adımların atılmasıdır. Çünkü barış güven üzerine kurulur. Yine kucaklayıcı bir politikanın ortaya çıkarılmasıyla barış gelişebilir, filizlenir diye düşünüyoruz."diye konuştu.




    Ahmet Türk tutuklamalara karşı çıktı Yorumları