Çin ile Yunanistan arasında 10 anlaşma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-02-2010 (19:23)   Son Mesaj: 10-02-2010 (19:23)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    10-02-2010

    Çin ile Yunanistan arasında 10 anlaşma

    Çin ile Yunanistan arasında 10 anlaşma


    Çin Başbakanı Wen Jiabao, Atina'da Başbakan Papandreu ile görüştü. Atina ve Pekin, ticaret, denizcilik, turizm ve kültür alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini hedefleyen 10'dan fazla anlaşmaya imza koydu.

    Yunan ekonomisi perspektifine güvenoyu veren ve yatırımlarını sürdürecekleri mesajı gönderen Jiabao'ya geniş bir heyet eşlik ediyor.
    Başbakanlık konutunda gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yorgo Papandreu, "Yunanistan ve Çin arasındaki stratejik ilişkinin, iki ülkenin derin dostluğuna dayalı ayrıcalıklı bir ilişki olduğunu" söyledi. Küresel ekonomik krizin iki ülke ilişkilerini etkilemediğini belirten Papandreu, aksine işbirliğinin derinleştirilmesinin Yunanistan için kritik bir dönemde yapıldığını vurguladı.

    Çin Başbakanı Jiabao ise Avrupa ve Asya'ya yaptığı gezinin ilk durağında Yunanistan'ı tercih ettiğini söyledi. Jiabao, Papandreu gibi yapılan anlaşmalardan özellikle denizcilik alanındaki anlaşmaya dikkat çekti. Yunanistan'ın Çin'in en değerli dostu olduğunu belirten Çin Başbakanı, Yunanistan'ın halkıyla birlikte kendi çabaları ile krizden kurtulacağını söyledi. Atina ve Çin, Yunan gemi onarım firmalarıyla işbirliğini geliştirmeye önem verecek.

    Jiabao, 24 yıl aradan sonra Yunanistan'ı ziyaret eden Çin başbakanı oldu. Yarın da Atina temaslarını sürdürecek olan Çin Başbakanı Wen Jiabao,Yunanistan'dan sonra İtalya, Belçika ve Türkiye'yi ziyaret edecek.




    Çin ile Yunanistan arasında 10 anlaşma Yorumları