Bahçeli, Erzurum'da hükümete yüklendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-02-2010 (18:34)   Son Mesaj: 10-02-2010 (18:34)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    10-02-2010

    Bahçeli, Erzurum'da hükümete yüklendi

    Bahçeli, Erzurum'da hükümete yüklendi


    MHP Devlet Bahçeli, ''AK Parti, hiçbir siyasi partiye nasip olmayan bir sayısal çoğunlukla tek başına iktidar olmuştur. 8 yılını tamamladığı bir süreç içerisinde nereden bakarsak bakalım ülkemiz iyi yönetilememiştir'' dedi.

    Bahçeli, partisinin Iğdır İl Başkanlığınca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarı döneminde ekonomik ve sosyal açıdan toplumun temel sorunlarının çözümünde hiçbir adım atılmadığını savunarak, yoksulluğun devam ettiğini söyledi. Bu süreçte AK Parti yönetiminin ''yoldaşlarıyla, yandaşlarıyla zengin olduğunu'' ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:
    ''8 yıllık bir dönem içerisinde büyük iddialarla gelmiş bir sayısal güce sahip olan iktidar maalesef işsizliği çözememiştir. 'Biz çözeriz' demesine rağmen işsizlik bu iktidar döneminde katmer katmer artmıştır. Her evde bir işsiz kardeşimiz var. Üniversite mezunu, lise mezunu binlerce gencimiz bulunmaktadır. İşsizlik önemli bir sorundur. Sonuçları itibarıyla çok derin bir sosyal hastalıktır. 2 Milyon 600 bin işsiz vardır. Her evde bir sosyal dinamit var demektir.''

    Türkiye'nin Başbakan'ın oluşturduğu suni gündemlerle oyalandığını iddia eden Bahçeli, ''İşte bunlardan biri; lüzumsuz bir yerde, lüzumsuz zamanda kime ne söz vermişse, neye mecbur, neye mahkum kalmışsa, Türkiye'nin önemli sorunlarını çözmeye muktedir bir iktidar anayasa değişikliliği diye tutturmuş, devletin bütün imkanlarını kullanarak referandumda 'evet' oyu çıkarmıştır. 'Evet' çıktı ne değişti? İşsizlik mi çözüldü, kişilerin gelirleri mi arttı, yoksulluk mu ortadan kalktı? İki şey değişti, birisi Anayasa Mahkemesinin yapısı, diğeri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun üye sayısı değiştirildi.''

    Bir AK Parti genel başkan yardımcısının ''Anayasa Mahkemesi korkusundan kurtulduk'' diye demeç verdiğini iddia eden Bahçeli, ''Demek ki anayasa değişikliğiyle, AKP'nin bugüne kadar yaptığı yanlışlarla, açılım adı altındaki zırvalarla Türkiye'yi sürükleyeceği felaketlerde Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılma korkusu ve ceza alma korkularını aşmış oluyorlar. Gelinen nokta burası'' dedi.

    Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelikleri seçimine de değinen Bahçeli, ''Adliyelerde aynı siyasi partiler gibi bir seçilme ortamı yaşanıyor. Hakimin biri diyor 'beni seçin', öbürü diyor 'beni seçin'. Adalet dağıtan hakim ve savcılar kıran kırana mücadele veriyor. Herkes seçilmek için birbirinin önünü kesiyor. Kendisi seçimi kazanıp ya iktidara yandaşlık yapmaya ya da karşısındaki dürüst bir hakimi karalayarak, öncelik almanın kavgasını vermeye başladı'' diye konuştu.

    Genel seçim kampanyası Kars, Ardahan ve Iğdır'dan başlattığını anımsatan Bahçeli, partililere, ''Iğdır Türkiye için çok önemlidir. Iğdır mutlaka ve mutlaka MHP'nin olmalıdır. Birbirinizi sevin, hangi kökenden, hangi mezhepten olursa olsun yeter ki bölücü olmasın kucaklayın. Iğdır'a Türk bayrağını ve üç hilali dikin'' diye seslendi.

    Bahçeli daha sonra kara yoluyla Erzurum'a hareket etti.




    Bahçeli, Erzurum'da hükümete yüklendi Yorumları