SP Kocaeli il başkanı da istifa ediyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-02-2010 (16:37)   Son Mesaj: 10-02-2010 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 464  

    10-02-2010

    SP Kocaeli il başkanı da istifa ediyor

    SP Kocaeli il başkanı da istifa ediyor


    Saadet Partisi (SP) Genel Başkanlığı görevini bırakan Numan Kurtulmuş'un ardından istifa eden SP'lilerin arasına Kocaeli İl Başkanı Erol Pekcan da katılıyor. Pekcan, Kurtulmuş'a vefa borcu ödemek için partisinden istifa ettiğini söyledi.

    Numan Kurtulmuş'un istifasının ardından parti tabanında da istifalar başladı. Bazı illerde yaşanan teşkilat istifalarına Kocaeli'de katılıyor.
    Pekcan, Numan Kurtulmuş'un göreve gelmesinden sonra ilk il başkanlığı değişikliğini Kocaeli'de yaparak kendisini İl başkanı yaptığını belirterek, şahsına bir teveccühte bulunduğunu ifade etti. Pekcan, İl başkanlığına getirilmesinden sonra eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş ile birlikte teşkilatta fedakarlıkla hizmette bulunduklarını kaydetti. 'Bugün partide yol ayrımının yaşanması bizi gerçekten üzdü.' diyen Pekcan, partiden hüzünlü istifa edeceğini ve yeni bir parti içinde de aktif olarak hizmet etmeye hazır olduğunu söyleyerek, "Biz sevinçli değiliz. Biz milli görüşte kazandığımız o ruhu muhafaza ederek, Saadet Partisi'nde karşı karşıya kaldığımız yapısal sorunları devam ettirmeyecek bir yapıyı kurmak amacıyla ve kendi davamıza kendi ideallerimize devam ettirmek kaydıyla yeni bir oluşum içerisine girdik. Genel başkanımızın partimizden ayrılması çerçevesinde ilk görevlendirdiği il başkanı olarak kendisiyle aynı görüşü paylaşarak Kocaeli il başkanlığından bazı arkadaşlara istifamızı açıklayacağız. 'Numan Kurtulmuş Bey, tek kişi değildir. Bu tür insanların elde tutulması için yoğun çaba göstermek gerekiyor. Numan Bey giderse bizde gideriz. Numan bir kişi değildir onlarca yüzlerce insanda peşinden gider. Çünkü Numan Beyin şahsına inanan insanların gitmesi kadar doğal bir şey yoktur' demiştim. Bu sözümün arkasında da duruyorum." ifadelerini kullandı.





    SP Kocaeli il başkanı da istifa ediyor Yorumları