Gazze Konvoyu şehit Topçuğlu'nu andı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-02-2010 (12:56)   Son Mesaj: 10-02-2010 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 478  

    10-02-2010

    Gazze Konvoyu şehit Topçuğlu'nu andı

    Gazze Konvoyu şehit Topçuğlu'nu andı


    Londra'dan 17 Eylülde yola çıkan ''Gazze İnsani Yardım Konvoyu''ndaki aktivistler, Adana'da Mavi Marmara gemisinde öldürülen milli tekvandocu Çetin Topçuoğlu'nun mezarını ziyaret etti.

    Topçuoğlu'nun, Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığındaki kabrinde dua eden yabancı aktivistler, Topçuoğlu'nu unutmadıklarını belirterek, yakınlarına başsağlığı diledi.
    Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Geyik, burada yaptığı basın açıklamasında, kuşatma ve ambargo altındaki Filistin topraklarında yaşayanlara yardım için Amerika, İrlanda, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Malezya, Fas, Cezayir ve Ürdün'den çok sayıda aktivistin oluşturduğu insani yardım konvoyunun Gazze halkına yardım ulaştırmak için yola çıktığını anlattı.

    Konvoyun amacının İsrail'in kuşatmasını delmek, yardım malzemelerini Filistinlilere ulaştırmak ve orada yaşanan zulme dünya kamuoyunun dikkatini çekmek olduğunu belirten Geyik, şunları kaydetti:

    ''Konvoyun yola çıkması çok anlamlıdır. Hem Filistinlilere ve haklı mücadelelerine hem de Mavi Marmara şehitlerine ve bütün katılımcılarına anlamlı bir destektir. Bu konvoyun hayırlı bir şekilde hedefine ulaşması için dua ediyoruz. Konvoyda emeği olan herkese teşekkür ediyor, insani çalışmaların kişilerin ırklarına ve dinlerine bakmaksızın bu şekilde devamını diliyoruz.''

    Mezar ziyaretine Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu da katıldı.

    Aktivistler, Topçuoğlu'nun mezarından aldıkları toprağı, Gazze'ye götüreceklerini ifade etti.

    Daha sonra aralarında çoğunlukla ambulansların bulunduğu 45 araçtan oluşan konvoy, Gaziantep'e hareket etti. 30 ülkeden 90 aktivistin bulunduğu konvoyun, Gazze'ye 10 milyon dolar değerinde insani yardım malzemesi, ilaç ve tıbbi malzeme taşıdığı bildirildi.

    Gaziantep ve Kilis üzerinden Suriye'ye geçecek konvoyun, Ortadoğu ülkelerinden gelen diğer yardım konvoylarıyla birleşerek, Mısır'a gideceği belirtildi.




    Gazze Konvoyu şehit Topçuğlu'nu andı Yorumları