Kimse Yok Mu Derneği Pakistan'da   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-02-2010 (12:56)   Son Mesaj: 10-02-2010 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    10-02-2010

    Kimse Yok Mu Derneği Pakistan'da

    Kimse Yok Mu Derneği Pakistan'da


    Haydarpaşa Garı'ndan Pakistan'a yardım treni gönderen Kimse Yok mu Derneği gönüllüleri, nakdi yardımın yanı sıra kendileri de Pakistan'a kadar gidip, yaraları sarıyor.

    Türkiye'den yardım elini uzatan Kimse Yok mu Derneği, Pakistan'a ardı arkasına çıkarmalar yapıyor.
    Cuma günü Kimse Yok mu Derneği Gönüllü Sağlık Ekibi'nden 10 kişi Pakistan'a gitti. Derneğin Acil Operasyonlar Müdürü Atıf Ulusoy'un organize ettiği programa 7 doktor ve 3 sağlık personeli katılıyor. Açlık ve sefaletin kol gezdiği ülkede sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelen Pakistanlıların yardımına koşan doktorlar, Pakistan'da muayeneler yapacak, tedavi yöntemlerine başvuracak.

    Kimse Yok mu Derneği olarak geçen haftalarda Pakistan'a giden 2 yardım treniyle sel felaketinde zarar gören milyonlarca kişiye yardım elinin uzatıldığını anlatan Ulusoy, Türkiye'den Pakistan'daki sel bölgesine giden Türk sağlık ekibinin mobil sağlık hizmet noktasında hizmet vereceğini söylüyor.

    Türk doktorlar; sel felaketinde en çok zarar gören bölgelerden birisi olan Hayber eyaletinin başkenti Peşaver yakınında bulunan Nevsehara kentinde, yerel doktorların da katılımıyla yaraları saracaklar.

    Türkiye'den tıbbi malzeme ve ilaç götüren ekibin orada 8 gün kalacağını kaydeden Ulusoy; "8 gün sürecek programda binlerce insanın muayenesi ve ilaçla tedavisi yapılacak. Türkiye'den giden ekibimiz içerisinde cildiye uzmanı, acil hekimi, aile hekimleri, ebe ve hemşireler ile sağlık memurları da bulunuyor. Verilecek sağlık hizmetleri ile; tifo, kolera, sıtma, ishal gibi hastalık tehditleri ile karşı karşıya kalan ülkede sağlık probleminden doğacak sıkıntıların önüne geçmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

    Ulusoy, Pakistan programının Başbakanlığa bağlı Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) desteğiyle gerçekleştiğinin altını çizerek, Manisa'dan Eğitim ve Sağlık Derneği gönüllü doktorlarının da katıldığı bu organizasyonda, sel bölgesindeki sağlık problemlerinin önüne geçmek istediklerini belirtti.

    Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Dr. Ayhan Akçalı ise, "Kimse Yok Mu Derneği vesilesiyle altı doktor, bir hemşire ve bir sağlık memuruyla yola çıkıyoruz. Pakistan halkı, bilindiği gibi Kurtuluş Savaşımız'da kuruş kuruş biriktirdiği paraları Anadolu'ya göndererek, o gün için çok önemli bir samimiyet örneği vermişti. Biz de şimdi bir vefa borcu olarak o topraklardayız. Son 80 yılın en büyük sel felaketine maruz kalan Pakistan'da 20 milyon kişi zarar gördü. Ülkenin neredeyse tüm tarım alanları harap oldu. Açlık ve salgın hastalık tehlikesi en önemli sorun." dedi.

    haberaktuel




    Kimse Yok Mu Derneği Pakistan'da Yorumları