Mecliste ayaküstü Erdoğan- BDP zirvesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-02-2010 (10:37)   Son Mesaj: 10-02-2010 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    10-02-2010

    Mecliste ayaküstü Erdoğan- BDP zirvesi

    Mecliste ayaküstü Erdoğan- BDP zirvesi


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile BDP’liler arasında Meclis resepsiyonu çıkışında ayaküstü zirve gerçekleşti. BDP'liler tutukluluk sürelerini KCK operasyonlarını hatırlattı, Erdoğan yanıtladı. İşte o diyaloglar

    BDP'liler Meclis resepsiyonunda Erdoğan'la görüştü. Erdoğan tutukluluk süreleriyle ilgili eleştiriye 'Bunların üzerinde durulur, adımlar atılır' dedi
    BDP lideri Demirtaş, Başbakan Erdoğan"ı Meclis resepsiyonundan ayrıldığı sırada çıkışta bekledi. Erdoğan, BDP"lilerle selamlaştıktan sonra Demirtaş"a "Görüşmeyi iyi götürdün" dedi. Demirtaş ise "Görüşme çift taraflı olursa daha iyi olur" yanıtını verdi. Erdoğan ise "Götürürüz, tek taraflı demiyoruz zaten, çift taraflı" dedi. Bunun üzerine Demirtaş, Erdoğan"a, "Biz bu iş için uğraşırken bir yanda da Urfa"da partimize siyasi operasyonlar var" diyerek KCK operasyonlarını anımsattı. Erdoğan ise "Siyasi operasyon olmaz. Ama niye alınmış" dedi. Demirtaş, "Şüphesiz bunlara da bakacağız" dedi.

    Hanefi Avcı diyaloğu

    Birdal, SDP operasyonlarını anımsatarak, "Hanefi Avcı üzerinden bir operasyon yapılıyor. Örneğin siz referandumdan sonra demokratikleşme, özgürleşme olacak dediniz. Bunun bir karşılığı olmalı Sayın Başbakan" şeklinde sözlerini sürdürdü. Erdoğan ise "Bak şimdi, bir şeyi gerçekçi göreceğiz. Eğer böyle bir operasyon varsa, bu operasyon kim vasıtasıyla yapılır. Yargı bir talimat verdiği zaman bu talimatın gereğini yürütme yerine getirmek durumundadır. Eğer Avcı"yla ilgili böyle bir şey varsa bunun ilinti, bağlantıları nelerdir? Bunların hepsini araştırmak durumundadır. Durup dururken yoldan geçen birisini almıyorlar" dedi.

    Birdal"ın tutukluluk süresinin uzun olmasını anımsatması üzerine de Erdoğan, "O da yine yargının takdirindedir" dedi. Bunun üzerine Demirtaş, CMK"da bazı problemli maddeler olduğunu söyledi. Erdoğan, "Onların hepsi görüşülür. Suçsuz olan bir kişinin tutup da tutuklanması veya gözaltına alınması, ondan sonra da yargıda aklanmasına hoşgörüyle bakmak mümkün değil. Geciken adalet noktasındaki tavrımız zaten belli bir tavırdır. 18-20 sene süren dosyalar var. Şimdi bunun suçlusu siyasiler mi? Suç yargıda. Kadro istediler. Biz dedik; "eyvallah yapalım". Bu işi ve getirdiler kamerayla mülakat dediler. Kamerayla mülakat mı olur? Ama bu noktada yine dediğim gibi, arkadaşlarla nasıl görüşüldüyse konuşulduysa, görüşülür, konuşulur; bu süreçlerin kısaltılabilmesi için neler yapılabilir, bunların üzerinde durulur ve buna göre adımlar atılır" dedi.

    Demirtaş, daha sonra gazetecilerle sohbetinde, geçen yıl ve bu yıl yapılan iki KCK operasyonunun da PKK eylemsizlik kararı sırasında gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Bunlar tesadüf değil. Hiç kimse, "Hükümetin dışında derin güçler bunu yapıyor" diyemez" dedi. BDP"nin Türkiye"yi bölünmeye götürecek önerileri olmadığını ifade eden Demirtaş, "Biz sınırların bütünlüğü konusunda hiçbir tartışma yürütmüyoruz. Ülkeyi bölmek isteyenin Meclis"te ne işi var?" dedi.

    "Tek tip rafa kalkmadı"

    Başbakan Tayyip Erdoğan resepsiyonda, tek tip askerliğin rafa kaldırılmadığını söyledi: "Silahlı kuvvetlerimiz, Genelkurmay çalışmalarını yaptıktan sonra ben de kendilerinden bir brifing alacağım. Brifing aldıktan sonra kararımızı vereceğiz. Şu anda askıya almak, rafa kaldırmak söz konusu değil. Henüz konu ile ilgili çalışmaları görmüş değiliz. Dolayısıyla karar vermek yanlış olur." Erdoğan, "Genelkurmay çalışması ne kadar sürecek?" sorusuna, "Onlar hazır. Önümüzdeki hafta veya daha sonraki hafta zaman ayarlayacağız. Bizi brife edecekler"diye yanıt verdi. Erdoğan, bedelli askerlik sorusuna ise, "Bunlar hep konuluşup değerlendirilecek konular. Şu anda üzerinde durmadığımız bir konuyu burada söylersem olmaz" dedi.

    Radikal




    Mecliste ayaküstü Erdoğan- BDP zirvesi Yorumları