Savarona'da fuhuş davası: 6 tutuklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-02-2010 (09:54)   Son Mesaj: 10-02-2010 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    10-02-2010

    Savarona'da fuhuş davası: 6 tutuklama

    Savarona'da fuhuş davası: 6 tutuklama


    Savarona yatı soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 8 zanlıdan 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında Kazak işadamı Tevfik A. da bulunuyor.

    Antalya İl Jandarma Komutanlığı, Muğla Jandarma Komutanlığı ve Uluslararası Göç Komisyonu temsilcilerinin katılımıyla Savarona yatına düzenlenen operasyonun soruşturması tamamlandı. Soruşturma kapsamında Ukrayna ve Rusya'daki bazı mankenlik ajansları aracılığıyla Türkiye'ye getirdikleri kadınları Savarona yatında iş adamlarıyla birlikte olmaya zorladıkları iddia edilen 2'si kadın 8 kişinin savcılık sorgusu tamamlandı.
    Organize suç örgütlerine yönelik davalara bakan Savcı Yusuf Hakkı Doğan tarafından ifadeleri alınan 2 kişi serbest bırakılırken aralarında Kazak işadamı Tevfik A.'nın da bulunduğu şüpheliler G.A, M.Ç, E.A, E.B. ve H.E. tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren mahkeme gecenin ilerleyen saatlerinde bitti. Mahkeme bütün zanlıların tutuklanmasına karar vererek Antalya Kapalı L Tipi Cezaevine gönderdi. Şüpheliler, 'suç örgütü kurmak ve üyesi olmak, bir örgüt faaliyeti çerçevesinde fuhuş yaptırmak ve fuhuş amaçlı insan ticareti yapmakla suçlanıyor.

    Ayrıca, savcılık sorgusunda Kazakistanlı iş adamı Tevfik A.'nın hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Diğer zanlılar da Tevfik A. gibi suçlamaları reddettiği bildirildi.





    Savarona'da fuhuş davası: 6 tutuklama Yorumları