Milli Eğitim Bakanlığı 9. sınıfları da taşıyacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-02-2010 (08:52)   Son Mesaj: 10-02-2010 (08:52)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    10-02-2010

    Milli Eğitim Bakanlığı 9. sınıfları da taşıyacak

    Milli Eğitim Bakanlığı 9. sınıfları da taşıyacak


    Milli Eğitim Bakanlığı, 9. sınıflar için taşımalı ortaöğretim programını başlattı.

    Özellikle kız çocuklarının öncelikli olacağı uygulamada, ortaöğretime erişimde sorunlar yaşayan 9. sınıf öğrencilerinin, ikamet ettikleri yerleşim birimlerinden alınarak ilgili okullara; ders bitiminde de okuldan alınarak yerleşim birimlerine götürülmesi ve öğrencilere öğle yemeğinin verilmesi planlanıyor.
    Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Taşımalı Ortaöğretim Uygulaması konulu bir genelge yayınladı. Çubukçu, söz konusu genelgede, 2010-2011 öğretim yılında 9. sınıflar için taşımalı ortaöğretim uygulamasının başlayacağını duyurdu. Taşıma planlamasında öncelikle kız çocuklarının okula erişimi, ailenin sosyal durumu, taşımalı ilköğretim uygulaması kapsamında ilköğretim kurumlarından mezun olanlar ile taşımanın ekonomik olması gibi hususlar dikkate alınacak.

    Taşınması ekonomik olmayan ve ulaşım şartları elverişsiz olan yerleşim birimindeki öğrencilerin pansiyonlu ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmeleri sağlanacak ve bu pansiyonlardaki boş kapasiteler doldurulacak. Bu durumdaki öğrencilerden pansiyona yerleştirilemeyenler taşıma kapsamına alınacak.

    5 KM'DEN AZ MESAFADE TAŞIMA YAPILMAYACAK

    Genelgeye göre, il / ilçe belediye sınırları içinde taşıma yapılmayacak. Ancak belediye sınırları içerisinde herhangi bir ortaöğretim kurumu yoksa öğrenciler taşımalı ortaöğretim uygulamasına alınabilecek. 5 km'den daha az mesafede taşıma yapılmayacak.

    Taşıma merkezi okulların ders çıkış saati dikkate alınarak taşıma araçlarının geliş ve gidiş saatleri düzenlenecek. Gerektiğinde öğrencilerin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından okulların fiziki imkanları nispetinde öğrencilerin eve dönüş saatlerine kadar geçecek sürede zamanlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi için kültürel ve sosyal etkinliklere yönelik çalışmalar yapılacak.

    Öğrencilerin taşıma ve yemek işlemleri yürürlükteki ihale mevzuatı çerçevesinde hizmet satın alma yoluyla gerçekleştirilecek ve giderleri Milli Eğitim Bakanlığı'nca karşılanacak.




    Milli Eğitim Bakanlığı 9. sınıfları da taşıyacak Yorumları