Albay Doğan Eşref Bitlis için de ifade verecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-02-2010 (01:58)   Son Mesaj: 10-02-2010 (01:58)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    10-02-2010

    Albay Doğan Eşref Bitlis için de ifade verecek

    Albay Doğan Eşref Bitlis için de ifade verecek


    ''Ergenekon'' davası sanığı olan ve eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili ses kaydı internete düştüğü için hakkında inceleme başlatılan emekli Albay Arif Doğan, adliye çıkışı konuştu.

    Önemli itiraflarda bulunduğu ses kayıtları internete düşen emekli Albay Arif Doğan, bugün de savcı Zekeriya Öz'e ifade vermeye devam etti. Dün 8 saat adliyede kalan Doğan'ın ifadesi bugün de 8 saat sürdü. Doğan, başka soruşturmalarla ilgil yine adliyeye geleceğini söyledi.
    Eşref Bitlis'in ölümü ve JİTEM ile ilgili ses kayıtları internete düşen Arif Doğan, bugün saat 13.30 sıralarında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Akşam saat 21.00 sıralarında adliyeden ayrılan Doğan basın mensuplarının sorularını yine cevapsız bıraktı.

    Adliyeye yine geleceğini belirten Doğan, "Bazı konular daha var, Diyarbakır ve Ankara ile ilgili. Bittiği zaman sizlerle görüşeceğim." dedi.

    Adliyeye ne zaman geleceği sorulan Doğan, davet edildiğinde, sağlığının müsait olması durumunda geleceğini kaydetti. Doğan, hangi savcının ifadesini alacağı sorusuna, "Bilemiyorum, takdir adaletin." karşılığını verdi. İfadesinin içeriğine ilişkin soruları yanıtlamayan Doğan, "Sizleri kırmamak için konuşuyorum. Yalnız şunu bilin arkadaşlara da söyleyin. Benim darbı mesel haline gelen bir cümlem var. Onu gazetenize tek kelime olarak geçin. Kadersiz deveyi çölde bedeviler halledermiş. O kadar." diye konuştu.

    Doğan'ın ifadesinin dün olduğu gibi bugün de kameraya kaydedildiği belirtildi.

    Bu arada, Arif Doğan'ın ifadesinin alındığı sırada adliyeye çağrılan sağlık ekibi ve ambulans, sorgunun bitmesine kadar adliyede bekledi. İfade alma süresince Doğan'a herhangi bir müdahalede bulunmayan sağlık ekibi, sorgunun ardından Doğan'ın salık durumunu kontrol etti.

    Emekli Albay Doğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında çarpıcı iddialar yer alıyor. Ses kayıtlarının birinde Doğan, "10 bin silahlı adamım var. Resmi görevde bile 10 bin kişi taşıyamaz. Atatürk olsaydı şimdi beni çoktan öldürtürdü. Topal Osman gibi. Sormuş kaç asker çıkartırsın? 10 bin demiş Paşam. Demiş benden fazla Topal'ın adamı var. Öldürün bunu gitsin. Ben üç defa idam cezası aldım. Asmadığına pişman oldular. Eşref Paşa'nın ölümü, Cem Ersever yaptı diyorlar. Eşref'i öyle böyle yapmış! Hayır. Cem Ersever'in arkasına ben destek vermesem, kıçına.., adam mı öldürebilir?" demişti.

    Ses kaydından JİTEM'i kendisinin kurduğunu ifade eden Doğan, Alevilere saldırmak için saçlı sakallı adamları olduğunu kaydediyor. Doğan, bir başka ses kaydında Hizbullah'ı devletin kurduğunu belirtiyor.




    Albay Doğan Eşref Bitlis için de ifade verecek Yorumları