Avrupa ve ABD’nin MBA yıldızları İstanbul’da buluşuyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-02-2010 (00:59)   Son Mesaj: 10-02-2010 (00:59)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    10-02-2010

    Avrupa ve ABD’nin MBA yıldızları İstanbul’da buluşuyor

    Avrupa ve ABD’nin MBA yıldızları İstanbul’da buluşuyor


    ISS tarafından organize edilen Study in America panelinde ABD’nin eğitimde top 10 listesinde yer alan okulların dekanları ile çoğu Türkiye’nin seçkin üniversitelerindem mezun olmuş 500 civarında öğrenci buluşacak.

    Dünyada bir ilk olan MBA (Master of Business Administration- İşletme Yüksek Lisansı) programlarının en üst düzey isimleriyle binlerce başvuru arasından seçilen 500 öğrenciyi buluşturan, Study in America panelinin ikincisi 9 Ekim 2010 tarihinde İstanbul Ceylan InterContinental Otelde 9 Ekim 2010 tarihinde düzenlenecek.
    International Student Services (Uluslar arası Öğrenci Servisi) kısaca ISS tarafından organize edilen Study in America panelinde ABD"nin eğitimde top 10 listesinde yer alan okulların dekanları ile çoğu Türkiye"nin seçkin üniversitelerindem mezun olmuş 500 civarında öğrenci buluşacak. Katılımcı Amerikan üniversiteleri şunlar olacak: NYU Stern, George Washington University School of Business, Duke University School of Business, UNC University School of Business, Carniege Mellon Tepper University School of Business, Chicago Booth University School of Business, USC Marshall University School of Business, Cornell University The Johnson School...

    Ayrıca Avrupa MBA"i olan INSEAD panelde yer alacak. Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkan Yardımcısı Fatih Erdem de kendi MBA deneyimi hakkındaki edinimlerini ve kariyerine olan etkilerini genç profesyonellerle paylaşacak. Şu ana kadar 2000 başvuru oldu ve bunların arasından İngilizceyi iyi düzeyde bilen (lise veya üniversitede İngilizce eğitim görmüş) ve en az 2 sene iş tecrübesine sahip (2009 veya öncesinde mezun olmuş olan) genç profesyonellere davetiye gönderilecek. Panele ayrıca Dubai, Kazakistan, İsviçre, İtalya ve Romanya"dan da adaylar katılacak. ISS Kurucusu 42 yaşındaki Tamer Türkman Mersinli doktor bir baba ve Sivaslı bir ev hanımının oğlu. Aile 1960 yılında ABD"ye giderek yerleşiyor. ABD"de doğan ve Amerikan vatandaşı olan Türkman, Loyola Üniversitesinde okurken Michael Jordan ya da Magic Johnson gibi basketbolcu olmak istiyor. Ancak Türkman 2.04 boyuna rağmen NBA seçmelerinde başarılı olamıyor. O da hedef olarak MBA"yi seçiyor. Türkman, elinde 200 üniversitenin listesi okulları gezerek Türkiye"de MBA yapmak isteyen öğrencilere danışmanlık yapmayı hedefliyor. İlk yıl sadece 5 öğrenciyi hiç para kazanmadan ABD"ye getiriyor ve sonra başarı geliyor. 16 yıldır eğitim danışmanlığı yapan Türkman şimdiye kadar 2 binin üzerinde öğrenciye hizmet verdi. İki yıldır ise alanında zirve sayılacak Study in America panellerini düzenliyor. www.studyinamerica.com sitesi ABD"de okuyan ve okumak isteyen öğrencilerin buluşma noktası oldu. Burada halen okumakta olan öğrencilerle yapılmış söyleşi videoları, Türkiye hakkında ABD"den ünlü kişilerle yapılmış röportajlar, Amerikan okullarındaki basketbolcu meşhur Türk öğrencilerle ilgili haberler bulunuyor. Türkman son olarak Forbes Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Steve Forbes"le Türkiye hakkında bir röportaj yapmıştı.

    ISS Genel Müdürü Tamer Türkman şunları söyledi: "Düzenlenen organizasyon dünyada kendi alanında tekdir. Bu bir fuar değildir. Nicelik ve nitelik olarak üst düzey katılımın sağlandığı ve MBA"in tartışıldığı, genç profesyonellere MBA"in sağlayacağı katkıların konuşulacağı seçkin bir buluşmadır. MBA başvurusu sırasında yapılması ve yapılmaması gerekenlerin paylaşılacağı bir panel organizasyonudur. Panel sırasında soru -; cevap bölümü de yer alacaktır. 2 tane ara ile beraber toplam 4 saat (14:00 -; 18:00) sürecek olup 18:00 -; 20:00 arasında okullardan gelen temsilciler öğrencilerle birebir görüşecektir. Bu panel, dünyanın en iyi okullarını bir araya getiren tek panel olma özelliğine sahiptir. Diğer ülkelerdeki okullar ise ya fuarlarla ya da tek başlarına organizasyonlar düzenleyebilmektedir. Hedefimiz bu panelin, tüm dünyadaki Top MBA programlarına aday öğrenciler tarafından izlenmesini sağlamaktır."




    Avrupa ve ABD’nin MBA yıldızları İstanbul’da buluşuyor Yorumları