Sivil toplum kuruluşları Geçitli köyünde   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-01-2010 (22:57)   Son Mesaj: 10-01-2010 (22:57)    Cevap: 0    Gösterim: 557  

    10-01-2010

    Sivil toplum kuruluşları Geçitli köyünde

    Sivil toplum kuruluşları Geçitli köyünde


    Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında 16 Eylül'de bir minibüse yönelik düzenlenen saldırının ardından bazı sivil toplum örgütlerinin genel başkanları Geçitli köyüne geldi.

    Aydın Erol yönetimindeki minibüsün Geçitli köyü yakınlarından geçişi sırasında meydana gelen ve 9 kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamadan sonra İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkoğlu, KESK Genel Başkanı Sami Evren, Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Mehmet Soğancı ve Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Feride Tanık, Geçitli köyüne gelerek, yakınlarını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulundu.
    İHD Genel Başkanı Türkoğlu, yaşanılan acıyı paylaştıklarını belirterek, ''Bu acı hepimizin acısı, bunun sonuçlarını hep birlikte yaşadık'' dedi.

    Türkoğlu, vatandaşlarla dayanışmak amacıyla köye geldiklerini ve duygularına ortak olmak istediklerini vurgulayarak, bu tür acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

    Türkoğlu ve beraberindekiler, köylülerle bir süre sohbet ettikten sonra köyden ayrıldı.




    Sivil toplum kuruluşları Geçitli köyünde Yorumları