Saadet Partisi'nde kopmalar sürüyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-01-2010 (22:34)   Son Mesaj: 10-01-2010 (22:34)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    10-01-2010

    Saadet Partisi'nde kopmalar sürüyor

    Saadet Partisi'nde kopmalar sürüyor


    Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un istifasının ardından taban teşkilatında sorunlar gündeme gelmeye başladı. Şanlıurfa, Antalya ve Bursa'daki teşkilatlardan istifa açıklamaları geldi.

    Miili Görüş hareketinin başladığı günden bugüne Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan tarafıdan kale olarak nitelendirelen İnegöl'de süpriz gelişmeler yaşanıyor. Bursa'nın İnegöl İlçesi partinin Türkiye genelinde kurucular kurulunda ve genel merkez idaresinde 3 isimle temsil edilmesiyle biliniyor.
    İnegöl ilçe başkanlığı tüm teşkilatıyla birlikte Milli Görüş lideri Erbakan kanadında yer alma kararı aldı. Buna rağmen 21. Dönem Fazilet Partisi Bursa Milletveli, Saadet Partisi kurucular kurulu üyesi ve genel başkan yardımcısı İnegöllü Ahmet Sünnetçioğlu eski genel başkan Numan Kurtulmuş'un yeni siyasi hareketinde yer alacağını açıkladı.

    Kurucular Kurulundaki Halil İbrahim Çamlıdere ve genel merkez idare amiri Hasan Aydın, İnegöl teşkilatı ile birlikte hareket ederek Erbakan'a sadaketlerini belirttiler.

    Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Ahmet Sünnetçioğlu'yla ilçe teşkilatı yöneticileri ve üyeleri büyük tepki aldığı ifade ediliyor.

    Sünnetçioğlu eski çalışma arkadaşlarından helallik isterken daha sonra geniş bir açıklama yapacağı belirtildi.

    SAADET PARTİSİ ANTALYA

    Saadet Partisi (SP) Antalya Muratpaşa İlçesi Başkanı Ali Aktaş yaptığı yazılı açıklama ile istifa ettiğini bildirdi.

    Aktaş, "Gelinen bu süreçte yüce ideallerimiz için siyaset üretmeyi kişisel taleplerin imkansızlaştırması sonucunda, Saadet Partisi'nde devam etmenin imkanı kalmamıştır. Türlü hakaretlerle desteklenen 'kovma süreci' nihayetinde bu kararı vermemizi zorunlu kılmıştır." dedi.

    Aktaş, yaptığı açıklamada yeni bir siyasi oluşumun zorunlu olduğunu ifade etti. Yeni oluşumun Maneviyatçı, Yerli, Herkes için özgürlük, adalet ve refah diyen ve Antiemperyalist niteliklere sahip olacağını belirten Aktaş, "Bu yeni siyasi hareket, Milli Görüşümüzün 40 yıllık müktesebatını, 1071'den beri bu topraklarda neşvünema bulan inancımıza ait tüm değerleri taşıyacaktır." diye konuştu.




    Saadet Partisi'nde kopmalar sürüyor Yorumları