Giresun'da kaçak silah imalathanesine baskın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-01-2010 (18:57)   Son Mesaj: 10-01-2010 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 1012  

    10-01-2010

    Giresun'da kaçak silah imalathanesine baskın

    Giresun'da kaçak silah imalathanesine baskın


    Giresun merkez ile Espiye, Keşap ve Yağlıdere ilçelerinde yasa dışı silah imal edilen 8 atölyeye yapılan baskınlarda çok sayıda silah ve mermi ile silah yapımında kullanılan alet ve malzeme ele geçirildi.

    Edinilen bilgiye göre, merkez ile Espiye, Keşap ve Yağlıdere ilçelerinde kaçak silah satıldığı yolunda bilgi edinen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bazı kişileri takibe aldı.
    Yaklaşık 6 aylık çalışma sonucunda düzenlenen operasyonlarda merkez ile Espiye, Keşap ve Yağlıdere ilçelerinde 8 silah imalathanesi ortaya çıkarıldı.

    Operasyonlarda 20 el yapımı tabanca, çeşitli çaplarda 600 mermi, 75 mavzer fişeği, bin 500 değişik çapta kovan, çok sayıda şarjör ile silah imalatında kullanılan alet malzemeler ele geçirildi.

    Olaylarla ilgisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 25 kişiden 15'i Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

    Şüphelilerden L.T, O.T, T.T, H.T, Y.P, M.K, H.S, M.D, G.Ç. ve A.B. ise ifadeleri sonrası Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

    Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi




    Giresun'da kaçak silah imalathanesine baskın Yorumları