Diyarbakır'daki kesik baş cinayetinde 2 tutuklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-01-2010 (18:06)   Son Mesaj: 10-01-2010 (18:06)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    10-01-2010

    Diyarbakır'daki kesik baş cinayetinde 2 tutuklama

    Diyarbakır'daki kesik baş cinayetinde 2 tutuklama


    Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde, boğazı kesilerek öldürülen 55 yaşındaki Lamia Subaşı'nın cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan kızı ve torunu tutuklandı.

    Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hasırlı Mahallesi Bahçecik Sokak 2. Çıkmaz Sokak'ta ikamet eden 9 çocuk annesi Lamia Subaşı'nın (55) öldürülmesiyle ilgili yürütülen çalışmalar sonrasında cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan maktulün 15 yaşındaki kızı ve 19 yaşındaki torununun çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandığı belirtildi.
    Açıklamada, keser ve bıçak kullanılarak öldürülen Subaşı'nın vücudunda 31 kesik tespit edildiği kaydedildi.

    Kan izlerinin yıkanmak suretiyle yok edilmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

    ''Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlilerince yürütülen titiz çalışma sonrasında cinayet olayını, Lamia Subaşı'nın 15 yaşındaki kızı ile 19 yaşındaki torunu olan kız çocuğunun işledikleri ve her 2 şahsın da olay yerinden firar etmiş oldukları gözlenmiştir. Yakalama çalışmaları devam ederken 30 eylül günü her 2 firari şüpheli şahıs, Şehitlik Mahallesi'ndeki Sümer Park içerisinde yakalanmışlardır. Şüpheli 2 şahıs bugün çıkarılmış oldukları adli makamlarca tutuklanarak, cezaevine teslim edilmişlerdir.''

    Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi Bahçecik Sokak 1. Çıkmaz Sokak'ta oturan 9 çocuk annesi Lamia Subaşı dün oğlunun evinde ölü olarak bulunmuştu.




    Diyarbakır'daki kesik baş cinayetinde 2 tutuklama Yorumları