Gizli Tanık Munzur'a 'rehineli' baskı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-01-2010 (16:57)   Son Mesaj: 10-01-2010 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 475  

    10-01-2010

    Gizli Tanık Munzur'a 'rehineli' baskı!

    Gizli Tanık Munzur'a 'rehineli' baskı!


    İlhan Cihaner'in yargılandığı Erzincan'daki Ergenekon davasının gizli tanığı olan Munzur lakaplı şahsın, ifadesini Cihaner'in lehine değiştirmesi için abisinin tehdit edilerek rehin alındığını öne sürüldü. İşte ayrıntılar:

    Kemal Özdemir'in haberi

    Abisinin rehin alınarak tehdit edildiğini söyleyen gizli tanık ifadesini değiştirmek için baskı yapıldığını iddia etti.

    Erzincan Ergenekon davasının önceki gün Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından Yargıtay 11.Ceza Dairesi"nde görülmesine karar verilmesinin ardından dava dosyasında bulunan gizli tanıklara yönelik ifadelerin değiştirilmesi için tehdit edilerek yakınlarının rehin alındığı iddia edildi.

    Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Erzincan Ergenekon sanığı İlhan Cihaner"in Yargıtay 11.Ceza Dairesi"nde görülen "evrakta sahtecilik" dosyası ile Ergenekon örgütüne üye olma iddiasıyla yargılandığı Erzincan Ergenekon davalarının Yargıtay 11.Ceza Dairesi"nde birleştirilmesine karar verilmişti.

    Erzincan Ergenekon davasında gizli tanık olan Munzur"un ifadesini başsavcı lehine değiştirmesi için abisinin tehdit edilerek rehin alındığını öne sürdü. Olay önceki gece geç saatlerde bir gazinoda çalışan gizli tanık Munzur"un abisi Serdal Z. nin gazinoya gelen D. K. tarafından dışarıya çıkarılması ile meydana geldi. Dışarıda gizli tanık Munzur"un abisine yönelik tehditler savuran D. K. kendisini rehin alarak kardeşi Munzuru telefonu ile aramasını istedi. Yaşadığı baskı sonrası kardeşi Munzur"u arayan Serdal Z.'nin elinden telefonu alan D.K'nin gizli tanık Munzur"a, Başsavcı İlhan Cihaner hakkındaki ifadesini değiştirmesi aksi takdirde kendisi hakkında iyi olmayacağını söyleyerek abisinin elinde olduğunu belirtti. Durumu anında emniyete haber veren gizli tanık Munzur, D.K.'den şikayetçi oldu. Yaşanan olayın ardından emniyet görevlileri tarafından gözaltına alınan D.K ve Munzur'un abisi Serdal Z. karakolda alınan ifadeleri sonrası serbest bırakıldıkları öğrenildi

    Daha önce de CHP milletvekili Ahmet Ersin tarafından ifadesini değiştirmesi konusunda uyarılan Munzur, Ersin"le Erzincan Eriza otelde bir araya gelmişti. D. K"ın, CHP'li Ersin'le Erzincan'da gizli tanıkların buluşturulması olayını ayarlayan kişi olduğu daha önce medya ya yansımıştı.

    www.haber-24.com




    Gizli Tanık Munzur'a 'rehineli' baskı! Yorumları