Hisarcıklıoğlu'ndan yerli savunma sanayi mesajı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-01-2010 (16:23)   Son Mesaj: 10-01-2010 (16:23)    Cevap: 0    Gösterim: 488  

    10-01-2010

    Hisarcıklıoğlu'ndan yerli savunma sanayi mesajı

    Hisarcıklıoğlu'ndan yerli savunma sanayi mesajı


    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, teknolojik gelişmenin savunma sanayi ile beraber olduğunu belirterek 'kendi savunma sanayimizi oluşturmalıyız' dedi

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, teknolojik gelişmenin savunma sanayi ile beraber olduğunu belirterek, ''O yüzden savunma sanayimizin yerli sanayi tarafından teşvik edilmesi lazım. 2023 yılında hedefimiz ilk 10 büyük ekonomi arasına girmekse, özellikle savunma sanayimizi yerli sanayi haline getirmemiz lazım'' dedi.
    Ankara Sanayi Odası ve Forum Fuar işbirliğiyle düzenlenen ''Ankara Sanayi Fuarı'' Sincan'da ASO 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fuar alanında açıldı.

    Eskiden memur kenti olarak anılan Ankara'nın, artık sanayi ve ticaret kenti olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, ''Bizim başkanın (ASO Başkanı) ifadesine göre Ankara, Türkiye'nin ikinci büyük sanayi kenti... İnşallah doğru. Çünkü birinciliğe talip yok ama ikinciliğe talip birkaç şehrimiz daha var'' diye konuştu.

    Ankara'nın memur kentinden sanayi ve ticaret kentine doğru dönüşümünde yaşadığı en önemli sıkıntılardan birinin fuar alanının bulunmaması olduğunu ve üretilen ürünlerin sergilenemediğini ifade eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

    ''Burada büyükşehir belediye başkanımız yok ama Ankara birçok yerde çağ atlamışken maalesef fuar alanı konusunda sınıfta kalmıştır.

    Hep beraber Ankara'ya fuar alanını kazandırmamız lazım. Ankaralı bir Başbakan yardımcımız, 3 Bakanımız var. Bakanlarımız, odalarımız, ticaret borsamız hep beraber Ankara'ya hızla modern bir fuar alanını kazandırıyor olmamız lazım.

    Bence birinci öncelik bu. Yoksa memurlar buradan gitmesin diye hep beraber gösteri yapmaya başlarız. Esas olarak bizim sanayici ve ticaret kentimizin ön plana çıkması lazım.''

    Türkiye ihracatının çok önemli bir bölümünü sanayi ürünlerinin oluşturduğunu ve Anadolu'da bir çok şehirde KOBİ'lerin başarı hikayeleri yazdığını hatırlatan TOBB Başkanı, KOBİ'lerin ekonomik büyümeye çok büyük katkı sağladıklarına vurgu yaptı.

    Teknolojik gelişmede Savunma sanayinin çok büyük önem taşıdığına da işaret eden Hisarcıklıoğlu, gelişmiş ülkelerin kendi sanayicilerini de bu şekilde desteklediğini söyledi.

    Hisarcıklıoğlu, ''Savunma sanayimizin yerli sanayi tarafından teşvik edilmesi lazım. 2023 yılında hedefimiz ilk 10 büyük ekonomi arasına girmekse, özellikle savunma sanayimizi yerli sanayi haline getirmemiz lazım'' diye konuştu.

    Ankara Valisi Alaattin Yüksel de yeni bir yüzyılla birlikte küresel milenyum tiyatrosunun perdesini açtığını ve bu tiyatro sahnesi içinde bulunan dekorların hiçbir yüzyıldaki dekorlara benzemediğini söyledi.

    Yüksel, ''Bu dekorun içerisinde ihracat var, rekabet var ve bu oyununun adı da sürdürülebilir kalkınma... Önder ve öncü vilayet olmak istiyorsak, yeni başlıkları kullanmalıyız'' diye konuştu.

    ASO BAŞKANI ÖZDEBİR

    ASO Başkanı Nurettin Özdebir, 3 yıldır devam eden bir fuar yeri çalışmaları olduğunu belirterek, ''İmar planları onaylandı, yeri hazırlandı. 1 milyon 100 bin metrekarelik bir alanı Akyurt Belediye Başkanımız bu iş için hazırladı'' dedi.

    Ancak konuyla ilgili hukuki bir düzenlemenin gerekliliği nedeniyle bir türlü kontağı çevirip harekete geçemediklerini, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan, Ankara Milletvekili olarak kendilerine yardımcı olmalarını istediklerini belirten Özdebir, Bakan Babacan'ın 'İnşallah, bu yasama yılında Ankara'nın fuar işini de çözeriz' dediğini söyledi.

    Özdebir, fuarın hemen yanında düzenlenen 2. TSK Malzeme Sergisi'ne olan ilgiyi artırabilmek ve sanayicilerle, Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaç duyduğu lojistik malzemeleri biraraya getirdiklerini, fuara öncelikli Silahlı Kuvvetlere üretim yapabilecek olan savunma sanayi ana yüklenicilerine üretim yapan ve üretim yapma kabiliyeti olan firmaları davet ettiklerini bildirdi.

    Gelecek yıl Ankara'ya layık bir fuar alanında, Ankara Sanayi Fuarının ikincisini, 2. TSK Malzeme Sergisi'nin de üçüncüsünü daha geniş bir katılımla düzenleyebileceklerini ifade eden Özdebir, ''ASO ve 1. OSB olarak imkanlarımız ancak bu kadarına yetti.

    Önümüzdeki yıl Ankara için çok daha parlak, çok daha açık bir yıl olacak. Bundan sonra bu sergileri dünyanın 17. büyük, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisinin başkentine yakışır bir şekilde yapacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

    Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi. Türk Silahlı Kuvvetleri Malzeme Sergisine paralel olarak gerçekleşen fuarda 123 firma 5 gün süreyle ürünlerini sergileyecek.




    Hisarcıklıoğlu'ndan yerli savunma sanayi mesajı Yorumları