Çocuğun asansörde kopan kolu dikildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-01-2010 (16:06)   Son Mesaj: 10-01-2010 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 548  

    10-01-2010

    Çocuğun asansörde kopan kolu dikildi

    Çocuğun asansörde kopan kolu dikildi


    Antalya'da, bir çocuğun asansör kabini ile duvar arasına sıkışan kolu koptu. Sol kolu kopan çocuk, Akdeniz Üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda ameliyata alındı.

    Antalya'da asansör kabini ile duvar arasına sıkışan 9 yaşındaki Pelin'in omuzundan kopan kolu, Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Özkan tarafından ameliyatla dikildi.
    Tonguç Caddesi'ndeki evlerinin asansöründe duvarla kabin arasına sıkışan kolu kopan Pelin Leyman, Türkiye'de ilk kol nakli operasyonunu gerçekleştiren Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan tarafından 5 saat süren operasyonda yerine dikildi.

    Küçük kızın tedavisi için gereken her şeyi yaptıklarını belirten Doç. Dr. Ömer Özkan, 1,5 saatlik hazırlığın ardından 5 saat süren bir operasyonla kopan kolu diktiğini anlattı. Pelin'in durumunun iyi olduğunu aktaran Özkan, ''Ancak mikro cerrahinin meydana getirebileceği sıkıntılar olabilir. Onun için beklememiz gerekiyor'' dedi.

    Küçük kızın babası Cemal Leyman, kızının kuzenleriyle birlikte ip atladığını belirterek, ''İpin bir ucunu eline dolamış. İpin boşta kalan diğer ucu, asansöre takılınca kolu duvarla asansör kabini arasına sıkışmış. Haberi aldığım zaman iş yerindeydim. Hemen hastaneye geldim. Akdeniz Üniversitesi Hastanesine ve Doç. Dr. Ömer Özkan'a çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.




    Çocuğun asansörde kopan kolu dikildi Yorumları