Bahçeli, Ani'de cuma namazı kıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-01-2010 (15:34)   Son Mesaj: 10-01-2010 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 795  

    10-01-2010

    Bahçeli, Ani'de cuma namazı kıldı

    Bahçeli, Ani'de cuma namazı kıldı


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2011 yılında yapılacak seçim çalışmalarının startını vermek üzere Kars'a geldi. Bahçeli cuma namazını Alparslan'ın Anadolu'ya ilk adım attığı yer olan Ani'de kıldı.



    Beraberinde TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ile kente gelen Bahçeli'yi, MHP İl Başkanı Oktay Aktaş, MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, parti yöneticileri ve üyeleri karşıladı.
    Kalabalık konvoy eşliğinde, konaklayacağı Grand Ani Otel'e geçen Bahçeli, burada bir süre dinlendikten sonra, Kars'a 45 kilometre uzaklıktaki Ani Harabeleri'ne hareket etti.

    "Ya Allah Bismillah Allahuekber" sloganlarının atıldığı karşılama sırasında Mehteran ekibi de bir gösteri yaptı. Yaklaşık bir kilometrelik yolu yürüyerek Ani Harabeleri içerisinde bulunan ve Sultan Alparslan tarafından kiliseden camiye çevrilerek Fethiye ismi verilen alana gelen Bahçeli ve beraberindekiler, burada çok sayıda partili ve vatandaşla birlikte Cuma namazını kıldı.

    Camiye giremeyen çok sayıda vatandaş Cuma namazını yoğun yağmur altında kılmak zorunda kaldı.

    ''TÜM VATAN SEVDALISI KARDEŞLERİMLE BURADA TOPLANDIK. VATANIN SAHİPSİZ OLMADIĞINI AÇIKÇA İLAN ETTİNİZ. ZALİMLERE KORKU SALDINIZ, EŞ BAŞKANLARA KANMADINIZ, TÜRK MİLLETİNİN GÜCÜNÜ BU MİLLİ KARARLILIKLA KANITLADINIZ''

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm vatan sevdalılarının Ani Harabelerinde toplandığını ifade ederek, ''Vatanın sahipsiz olmadığını açıkça ilan ettiniz. Zalimlere korku saldınız, eş başkanlara kanmadınız, Türk milletinin gücünü bu milli kararlılıkla kanıtladınız'' dedi.

    Kars şehir merkezinden 48 kilometre uzaklıktaki tarihi Ani Harabeleri'ne gelen Bahçeli'yi, Osmaniye Belediyesi mehter ekibi karşıladı.

    Bahçeli, burada Ani Harabeleri içindeki Fethiye Camisinde 946 yıl sonra kılınan cuma namazına katıldı. Cuma namazını, emekli din görevlisi ve MHP'li Belediye Meclis Üyesi Ferit Yenice kıldırdı.

    Bahçeli, daha sonra harabelerin yanındaki Anadolu'nun ilk Türk camisi olan Ebul Menucher Camisini de ziyaret etti.

    Buradan Ermenistan sınırını da gözlemleyen Bahçeli, Alparslan ve arkadaşları için Fatiha okudu.

    Bahçeli'ye Ani Harabeleri ziyaretinde, TBMM Başkanvekili Meral Akşener ve MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve Genel Sekreter Cihan Paçacı ile diğer parti yöneticileri eşlik etti.

    Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren Bahçeli, daha sonra parti otobüsünden katılımcılara hitap etti.

    MHP lideri Bahçeli, 946 yıl önce Anadolu'yu fethederek vatan toprağı yapan, ecdadının kararlılığını ve cesaretini, hatıralarını yüreklerinde taşıyarak Ani Harabelerine gelen vatandaşlara teşekkür etti.

    -KİMSEYE MEŞREBİ SORULMADI-

    Bahçeli, şöyle konuştu:

    ''Ayaktayım, yıkılmadım, eğilmedim ve teslim olmadım' diye tüm vatan sevdalısı kardeşlerimle burada toplandık. Vatanın sahipsiz olmadığını açıkça ilan ettiniz. Zalimlere korku saldınız, eş başkanlara kanmadınız, Türk milletinin gücünü bu milli kararlılıkla kanıtladınız. Kabına sığmayan bir heyecan içinde kucaklaşmak için biraraya gelmiş olan dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.

    Muhterem ecdadımız, kimseye kökenini meşrebini sormadı, dinini merak etmedi, böyle bir ayrıma ve ayrıştırmaya girmedi. Aynı gökyüzünün altında aynı vatanın üzerinde olmayı dileyen, isteyen ve birlikte yaşamaya karar vermiş olan herkesi Türk milletinin eşit ve onurlu bir üyesi olarak kabul etti. Bozgunculara bunun için fırsat vermedi. Farklılıkları hatırlatanlara, ayrılıkları körükleyenlere bundan dolayı göz açtırmadı.''

    -ANİ KALESİNİN FETHİ, MALAZGİRT GALİBİYETİNİN KAPISINI AÇTI-

    Ani Kalesi'nin, Sultan Alparslan tarafından Bizans İmparatorluğu'nun elinden almasının, Türk milletinin Anadolu'da sonsuza kadar yaşaması konusunda atılan en büyük adım olduğunu belirten Bahçeli, bunun 1071 yılındaki Malazgirt galibiyetinin müjdesini olduğunu kaydetti.

    Bugün bu tarihi başarının hatırasının yad edildiğini vurgulayan Bahçeli, bu yüksek ruhun hala var olduğunu, hiçbir gücün ve niyetin sahip olunan tarihi kudretle başa çıkamayacağını duyurmak için biraraya geldiklerini söyledi.

    Anadolu'nun vatanlaşmasının, Doğu'nun Batı'ya karşı diklenişinin ilk büyük hamlesi olduğuna dikkati çeken MHP lideri Bahçeli, Türk ecdadının beraberinde getirdiği kültürel, ekonomik ve sosyal alanlardaki maharet ve üstünlüklerinin Anadolu'nun yüzyıllarca süren bir cazibe merkezi olmasını sağladığını sözlerine ekledi.




    Bahçeli, Ani'de cuma namazı kıldı Yorumları