IMF ana sözleşmesini bakanlar kurulu onayladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 10-01-2010 (15:19)   Son Mesaj: 10-01-2010 (15:19)    Cevap: 0    Gösterim: 563  

    10-01-2010

    IMF ana sözleşmesini bakanlar kurulu onayladı

    IMF ana sözleşmesini bakanlar kurulu onayladı


    Uluslararası Para Fonu (IMF) Ana Sözleşmesi'nde üye ülkelerce yapılması teklif edilen değişiklikler Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

    Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca Türkiye, IMF Ana Sözleşmesi'ndeki değişiklikleri kabul ederek, üye ülke olarak iç süreci tamamlamış oldu. IMF ''Kota ve Temsil Reformu'' ve ''Yeni Gelir Modeli'' çalışmaları çerçevesinde IMF Ana Sözleşmesi'nde iki farklı konuda değişiklik yapılarak Guvernörler Kurulu'nda onaylanmıştı. Bu değişiklikler, IMF'de temsil ve katılımın iyileştirilmesini ve IMF'nin yatırım yetkisinin genişletilmesini amaçlıyor.

    Söz konusu Ana Sözleşme değişikliklerinin yürürlüğe girebilmesi için IMF'deki toplam oy gücünün yüzde 85'ini ve toplam üye sayısının 3/5'ini (112 ülke) oluşturan ülkelerin, iç hukuki süreçlerine göre değişiklikleri onaylamaları ve durumu IMF'ye bildirmeleri gerekiyor.




    IMF ana sözleşmesini bakanlar kurulu onayladı Yorumları