TPAO, Ortadoğu'ya petrol avına çıkıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-01-2010 (11:23)   Son Mesaj: 10-01-2010 (11:23)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    10-01-2010

    TPAO, Ortadoğu'ya petrol avına çıkıyor

    TPAO, Ortadoğu'ya petrol avına çıkıyor


    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın, merkezi Şam’da olmak koşuluyla Ortadoğu ülkelerinde petrol arama faaliyetlerinde bulunabilmesi için yurt dışında şirket kurmasına izin çıktı.

    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı"nın (TPAO), merkezi Şam"da olmak koşuluyla Ortadoğu ülkelerinde petrol arama faaliyetlerinde bulunabilmesi için yurt dışında şirket kurmasına izin çıktı. Kurulması muhtemel şirketin sermayesi 100 bin dolar olarak belirlendi.
    Resmi gazetede yayımlanan ilana göre, TPAO"nun "Yurt dışında şirket kurması ve kurulmuş şirketlere iştirak etmesi hakkında karar"ın çıktığı duyuruldu.

    TPAO bundan böyle, Türkiye"nin petrol-gaz ihtiyacının karşılanması için, uluslararası alanda kurulduğu yerin mevzuatına göre, Ortadoğu ülkelerinde yer alacağı projeler kapsamındaki petrol-gaz ameliyeleri ve ticareti konularında faaliyet göstermek için merkezi Suriye"nin başkenti Şam"da olmak üzere bir şirket kurabilecek.

    Kararda, şirketin kuruluş sermayesinin 100 bin dolar olacağı belirtildi. Kurulacak şirkette, yönetim kademesinin eşit olarak TPAO yöneticilerinden ve Suriye Petrol Ortaklığı yöneticilerinden oluşacağı ifade edildi.




    TPAO, Ortadoğu'ya petrol avına çıkıyor Yorumları