Yalçınkaya'nın CHP'yi karıştıran uyarısı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 10-01-2010 (08:38)   Son Mesaj: 10-01-2010 (08:38)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    10-01-2010

    Yalçınkaya'nın CHP'yi karıştıran uyarısı

    Yalçınkaya'nın CHP'yi karıştıran uyarısı


    Dün toplanan CHP MYK toplantısında bir numaralı gündem maddesi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen mesajdı. CHP kulislerini karıştıran mesajda Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya şu uyarıyı yaptı:

    Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya CHP'ye "Aldığınız tüzük kararı doğrultusunda yeni tüzüğünüzle ilgili yaptığınız çalışmaları bir bilgi olarak gönderin." uyarısı yaptı.
    Bu mesaj kulislerde şöyle yorumlandı:

    ÖNDER SAV HAKİMİYETİ EL DEĞİŞTİRİYOR

    "Deniz Baykal'ın genel başkanlığı sırasında oluşan yeni tüzük ve 15 genel başkan yardımcısı uygulaması Kılıçdaroğlu'nun genel başkan seçildiği kurultay sonrasında işleme konmadı. Şimdi eğer Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu tüzüğün geçerli olması gerektiğine karar verirse, Genel Sekreter Önder Sav'ın teşkilattaki tek hakimiyet yapısı, Genel başkan yardımcılarının yönetimine geçecek."

    BAYKAL'IN ZİYARET GEREKÇESİ

    Kulislerdeki bir başka bilgi ise şöyle:

    "Deniz Baykal'ın, Kılıçdaroğlu'na yaptığı ziyaretin asıl gerekçesi budur. Baykal, Kılıçdaroğlu'na 'tüzüğü bir an önce uygulayın' demiştir. Bu da Genel Sekreter Önder Sav'ın yetkilerinin alınması anlamına gelir. Yani Baykal, tüzüğü hatırlatarak kendisine karşı gelen Önder Sav'ın yetkilerinin 15 genel başkan yardımcısına dağıtılmasını istemiştir. Bu bir anlamda Baykal'ın, Önder Sav'a karşı intikam girişimi olarak yorumlanabilir."




    Yalçınkaya'nın CHP'yi karıştıran uyarısı Yorumları