İşadamına gaspa 8 yıl 4'er ay hapis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-30-2010 (17:07)   Son Mesaj: 09-30-2010 (17:07)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    09-30-2010

    İşadamına gaspa 8 yıl 4'er ay hapis

    İşadamına gaspa 8 yıl 4'er ay hapis


    Adana'da, birlikte olma vaadiyle eve davet edilen iş adamının parasını ve cep telefonunu gasbettikleri öne sürülen sağlık görevlisi kadın ile arkadaşı 8 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

    Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanıklar Ebru Özgün ve arkadaşı Yılmaz Dadaş hazır bulundu. Yaşı küçük olduğu için hakkında yöneltilen suçlama dosyadan ayrılan Veysel E. ile müşteki Galip Ö. duruşmaya katılmadı.
    Sanık Ebru Özgün, suçlamayı kabul etmedi. Sanık Yılmaz Dadaş'ın arkadaşı, oto galerici Galip Ö'nün ise sevgilisi olduğunu belirten Ebru Özgün, ''Müşteki Galip Ö. ile kaldığım eve gitmiştik. Uygunsuz vaziyetteyken aniden Yılmaz Dadaş eve girdi. Sanık Veysel E. de arkasındaydı. Çıplak olduğumuz için neye uğradığımı şaşırmıştım. O sırada ne senet, ne para ne de başka bir şey alındığını görmedim'' dedi.

    Sanık Ebru Özgün ile arkadaş olduklarını belirten sanık Yılmaz Dadaş da ifadesinde şunları söyledi:

    ''Ebru Özgün benim bekar evimde kalıyordu. Arkadaşım Veysel E. ile içki içmek için eve geldiğimde her ikisini de yarı çıplak halde görünce kendimden geçtim. İkisine de birkaç defa vurdum. Zorla alıkoymadık, parasını ve telefonunu da almadık.''

    Yaşı küçük olduğu için bu davadan dosyası ayrılan diğer sanık Veysel E. daha önce alınan ifadesinde eve girdiklerinde Ebru ile Galip'i çıplak halde gördüklerini, sanık Yılmaz Dadaş'ın her ikisini dövdükten sonra, alacağı olduğu iddiasıyla Galip Ö'ye senet imzalattığını iddia etmişti.

    Müşteki Galip Ö. ise ifadesinde şunları söylemişti:

    ''Ebru ile eve girdiğimizde televizyon çalışıyor, ışıklar da yanıyordu. Tedirgin oldum. Ebru bana, 'rahat ol' dedi. Hemen soyundu. Ben de yarı soyunuk haldeyken Yılmaz ile başka biri çıktı. Bana yumruk vurup, paramı, telefonumu gasbettiler. Senet imzalattılar. Bu sırada Ebru da yalandan ağlıyordu.''

    Mahkeme heyeti, yapılan duruşma sonunda, sanıklar Ebru Özgün ve Yılmaz Dadaş'ın gasp suçundan 5'er yıl, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan da 3 yıl 4'er olmak üzere 8 yıl 4'er ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

    Sanıklar hakkında, Galip Ö'nün, 10 Eylül 2009 tarihinde birlikte olma vaadiyle çağrıldığı Gültepe Mahallesi'ndeki bir evde, tabanca ve bıçak zoruyla parasının ve cep telefonunun gasbedilmesi, 6 adet açık senet imzalatılıp alıkonulmasıyla ilgili olarak dava açılmıştı.




    İşadamına gaspa 8 yıl 4'er ay hapis Yorumları