İlaç yolsuzluğu iddiası tabipleri kızdırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-30-2010 (16:57)   Son Mesaj: 09-30-2010 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    09-30-2010

    İlaç yolsuzluğu iddiası tabipleri kızdırdı

    İlaç yolsuzluğu iddiası tabipleri kızdırdı


    Batman Tabipler Odası Başkanı Dr. Mehmet Demir, ilde yürütülen ilaç yolsuzluğu soruşturmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, doktorlarla halkın karşı karşıya getirildiğini ileri sürdü.

    Sağlık İl Müdürlüğü bahçesinde toplanan bir grup Batman Tabipler Odası üyesi doktor ve SES Batman Şube üyeleri, Valilik önüne kadar yürüdü.
    Batman Tabipler Odası Başkanı Dr. Demir, valilik önünde yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla 32 meslektaşlarının görevi başında iken sansasyonel bir şekilde topluca gözaltına alındığını savundu.

    Bu gözaltına alma biçiminin yerel ve ulusal basında geniş yankı uyandırdığını kaydeden Demir, şöyle dedi:

    ''Ülkemizde uzun süredir sağlıkta yolsuzluk, eşittir doktor algısı oluşturulmak istenmekte ve böylece asıl sorumlular aradan çekilerek halk ile doktor karşı karşıya getirilmek istenmektedir. Şu anda gözaltında bulunan arkadaşlarımızın gözaltı süreleri uzatılmış ve akıbetlerinden haberimiz yok. Hekimlerimizin bu şekilde gözaltına alınması sağlık camiasını ve bizleri derinden yaralamıştır.''

    Gözaltına alınan doktorların adli işlemlerinin özensiz yapıldığını ileri süren Demir, soruşturma yapılırken, tüm ayrıntıların bilinmesi gerektiğini kaydetti.

    Konu üzerinde hassas olduklarının bilinmesini istediklerini anlatan Demir, ''Önemli olan suçlunun ve suçsuzun en ince ayrıntısına kadar birbirinden ayırt edilmesi, meslek grubunda bulunan diğer bireylerin meslek onuruna gerekli özen ve hassasiyet gösterilmesidir. Hekimi ve hekimliği değersizleştiren, kamuoyu nezdinde mesleki itibarımızı zedeleyen özensiz adli işlemlerin büyük fedakarlıklarla mesleğini icra etmeye çalışan sağlık emekçilerini derinden yaraladığı ve motivasyonunu bozduğu unutulmamalıdır'' dedi.

    Ankara, Van, Diyarbakır ve Batman'da düzenlenen operasyonlarda, ''kamu kurumunu zarara uğrattıkları'' iddiasıyla çeşitli hastanelerde görev yapan 36 doktor gözaltına alınmıştı.




    İlaç yolsuzluğu iddiası tabipleri kızdırdı Yorumları