EGİAD Başkanlığı'na kadın başkan adayı!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-30-2010 (16:23)   Son Mesaj: 09-30-2010 (16:23)    Cevap: 0    Gösterim: 781  

    09-30-2010

    EGİAD Başkanlığı'na kadın başkan adayı!

    EGİAD Başkanlığı'na kadın başkan adayı!


    Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) 6 Kasımda yapılacak genel kurulu öncesinde başkanlığa kadın aday talip oldu. Aday Ayşe Akın, yerel yönetim ve Ankara ile ilişkileri onaracağız sözü veriyor.

    Ege Genç İşadamları Derneği'nin (EGİAD) 6 Kasımda yapılacak genel kurulu öncesinde başkanlığa adaylığını açıklayan Ayşe Akın, derneğin üyelerden kopuk bir hale geldiğini belirterek, ''Üyelerimiz telefonla bile aranmamakta. Sadece maillerle iletişim kuran bir EGİAD. Yerel yönetimlerle ve Ankara ile ilişkiler koptu. İnşallah bizimle beraber eski EGİAD günlerine döneceğiz'' dedi.
    Akın, ekibiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, adaylığını ''Değişen, düzleşen dünya düzeni içerisinde çağın emrettiği, bilim teknoloji ve bireysel akıl ve becerilerin en yararlı şekilde kullanılacağı farklı yönetim anlayışı için aday olduğumuzu açıklıyoruz'' sözleriyle ifade etti.

    Türkiye her yönüyle yeniden şekillenirken, EGİAD gibi kuruluşların buna tüzel ve özel kişilikleriyle, kurumsal vizyonuyla katılma ve katkı koyması gerektiğini vurgulayan Akın, bunun belirsiz projelerle gerçekleştirilemeyeceğine, derneğe gereksinim duyulacak, katkıları için çağrılar yapılacak gücü yaratmanın önemine işaret etti.

    Akın, genel kurulu ''yeni dönem farklılıkları yaratmak için bir şans''' şeklinde nitelendirdi.

    Gazetecilerin sorulanı yanıtlayan Akın, başkanlık için şansının ne olduğunun sorulması üzerine, ''Kazanacağımıza inanıyorum. Değişimin gerekli olduğuna inandığım için bu yolda koşuyoruz'' diye konuştu.

    Akın, EGİAD'ın mevcut durumunun üyelerinden kopuk olduğunu, 20-30 üyeninin katılımının yeterli görülmediğini, 488 üyeyle birlikte hareket edecek bir yönetim anlayışını hayata geçirmeyi planladıklarını, ''üyelerin hep verdiği değil, aldığı da bir derneğe dönüşmeyi'' hedeflediklerini söyledi.

    Tek dönem başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğine işaret eden Akın, yönetimin birkaç dönem görevde kalmasının ''yorgunluk'' getirdiğini, ancak bunun için tüzük değişikliğinin gerekli olduğunu dile getirdi.

    Akın, mevcut yönetimin en belirgin eksiklerinin sorulması üzerine, ''Üyelerimiz telefonla bile aranmamakta. Sadece maillerle iletişim kuran bir EGİAD. Yerel yönetimlerle ve Ankara ile ilişkiler koptu. Eskiden Ankara çıkarmaları yapardık. İnşallah bizimle beraber eski EGİAD günlerine döneceğiz'' karşılığını verdi.




    EGİAD Başkanlığı'na kadın başkan adayı! Yorumları