İmamali Rahman'dan silahlı gruplara çağrı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-30-2010 (15:07)   Son Mesaj: 09-30-2010 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 461  

    09-30-2010

    İmamali Rahman'dan silahlı gruplara çağrı

    İmamali Rahman'dan silahlı gruplara çağrı


    Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, ülkedeki silahlı gruplardan silahlarını teslim ederek dağılmaları çağrısında bulundu.

    Tacik basını, Milli Güvenlik Kurulu Sekreteri Amirkul Azimov'un, Cumhurbaşkanı İmamali Rahman"ın görevlendirilmesiyle, silahlı çetelerle görüşmelerde bulunmak üzere, son dönemde bir çok çatışmalara sahne olan Raşt bölgesine gittiğini yazdı.
    Basındaki haberlere göre Azimov, Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman'ın, silahlı çetelerden, ellerindeki silahları bırakıp dağılması, aksi takdirde gereken tedbirlerin alınacağı ültimatomunu duyurdu.

    Azimov, Tacik basınına açıklamasında, bölgeye gerçekleştireceği bu ziyaretinin esas amacının, militanları silahlarını teslim etme konusunda ikna etmek olduğunu, silah bırakılmaması durumunda operasyonların sürdürüleceğini kaydetti.

    Tacik yetkililerin, bu ay içinde bölgede silahlı çetelerin ellerindeki silahları teslim etmeleri yönünde yaptıkları görüşmelerin hemen ardından 19 Eylülde bölgeye giden askeri bir konvoya bir saldırı düzenlenmiş ve 26 asker ölmüş, 14'ü yaralanmıştı.




    İmamali Rahman'dan silahlı gruplara çağrı Yorumları