Albay Ali Öz'ün ihmal davası başladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 09-30-2010 (14:54)   Son Mesaj: 09-30-2010 (14:54)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    09-30-2010

    Albay Ali Öz'ün ihmal davası başladı

    Albay Ali Öz'ün ihmal davası başladı


    Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz hakkında ''görevi ihmal'' suçundan açılan dava Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

    Duruşmaya, Albay Ali Öz katılmadı. Sanık Ali Öz'ün avukatı Ali Sürmen ile Dink ailesinin avukatları Hakan Bakırcıoğlu ve Emel Ataktürk Sevimli duruşmada hazır bulundu.
    Mahkeme heyeti, müştekilerin iddia ve şikayetlerinin tespiti için Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesine yazılan talimatın gelmediğini, sanık Ali Öz'ün sorgu ve savunmasının tespiti konusunda Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesine yazılan talimatın mahkemeye ulaştığını belirtti.

    Sanık Ali Öz'ün avukatı Ali Sürmen'in 6 Eylülde mahkemeye sunduğu yazılı savunma okunarak dosyaya konuldu.

    Heyet, müştekilerin iddia ve şikayetlerinin tespiti ve sanığın savunması için yazılan talimat cevaplarının beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

    Hrant Dink'in öldürülmesinde dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, aynı kurumun İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Yüzbaşı Metin Yıldız ile Jandarma Astsubay Okan Şimşek ve Jandarma Astsubay Veysel Şahin'in de yer aldığı 8 sanık hakkında ''görevi ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak'' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istemiyle Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

    Devam eden bu davayla birlikte Albay Ali Öz hakkında, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürüleceğine ilişkin alınan bilgiler konusunda gerekli titizliği göstermeyerek ''görevini ihmal'' ettiği gerekçesiyle Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yeni bir dava açılmış, sanığın yargılanabilmesi için valilikten izin izin alınması ve usulü işlemlerin beklenmesi amacıyla ''durma'' kararı verilerek dosya Trabzon Valiliğine gönderilmişti.




    Albay Ali Öz'ün ihmal davası başladı Yorumları