TKB, Denizbank ve Garanti'den kredi anlaşması   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 09-30-2010 (14:21)   Son Mesaj: 09-30-2010 (14:21)    Cevap: 0    Gösterim: 622  

    09-30-2010

    TKB, Denizbank ve Garanti'den kredi anlaşması

    TKB, Denizbank ve Garanti'den kredi anlaşması


    Türkiye Kalkınma Bankası (TKB), DenizBank ve Garanti Bankası, KOBİ'lerin orta ve uzun vadeli finansmana erişim imkanlarını artırmak amacıyla kredi anlaşması imzaladı.

    Konuya ilişkin yazılı açıklamada,
    Devrimci Karargah soruşturması kapsamında tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın sevgilisi Kezban Küçük, NTV'deki 'Her Şey' programında Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

    "Biz fikir sevgisiyiz" ifadesini kullanan Kezban Küçük, "Bana evlenmeden sevgili olamayız' dedi. Ben eşimden boşandım o da boşanmak üzereydi" dedi.

    Devrimci Karargah'la bir ilişkisinin olmadığını, 'PKK'lı' haberleri nedeniyle irkildiğini söyleyen Küçük'ün, "Bana, 'Gülüm gel ele ele çıkalım sevgiliyiz diyelim' dedi ama..." şeklinde konuştuğu programda şunları anlattı:

    kaynaklarından KOBİ-II projesi kapsamında TKB tarafından sağlanan fonun 65 milyon dolarlık kısmının Garanti Bankası, 35 milyon dolarlık kısmının DenizBank aracılığıyla kullandırılacağı belirtildi.

    Kredi anlaşması için düzenlenen imza törenine, TKB Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Abdullah Çelik, DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen'in katıldığı kaydedildi.

    Finansman desteğinden, çalışan sayısı 250 kişiye kadar olan ve yıllık satış tutarları 20 milyon dolardan az olan işletmelerin, yatırımlarını gerçekleştirmek, üretim aktivitelerinde ve istihdamda artış sağlamak amacıyla faydalanabilecekleri, 100 milyon dolar tutarındaki kredinin, 2 yılı anapara ödemesiz olmak üzere toplam 5 yıl vadeli olarak kullandırılacağı bildirildi.

    Açıklamaya göre, TKB Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Abdullah Çelik, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

    ''Dünya Bankası kaynaklarından KOBİ-II projesi kapsamında sağlanan 100 milyon dolar tutarındaki apeks kredi sözleşmesi, Dünya Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası arasında 6 Temmuz 2010 tarihinde Ankara'da imzalanmıştı.

    Yüzde 25'i kalkınmada öncelikli yöre illerinde aktarılacak olan bu fon; işletmelerin yatırımlarını gerçekleştirmek amacıyla, orta ve uzun vadeli finansmana erişimlerini artırmak ve böylece üretim aktiviteleri ve istihdamda genişleme sağlamak amacıyla kullandırılacaktır.

    Kalkınma Bankası, uluslararası finansal kuruluşlardan sağlayacağı kaynaklar ile yaygın şube ağı olan ticari bankalar üzerinden kredi kullandırmaya artan tutarlarda ve daha fazla ticari banka ile işbirliği yaparak devam edecektir.''

    DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş de KOBİ'lerin Türkiye ekonomisinde çok önemli bir rolü olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

    ''DenizBank olarak, KOBİ'lerin büyüyen ekonomimizin en güçlü dinamolarından olduğuna inanıyoruz. Bu inançla çıktığımız yolda, tamamen küçük ve orta ölçekli işletmelere özelleştirilmiş hizmetler sunmak ve işletme sahiplerinin yaşamlarını kolaylaştıracak yenilikçi çözümler üretmek üzere, DenizBank'a özgü bir işletme Bankacılığı modeli oluşturduk.

    Bugün sayıları 90 bini aşan işletmeye ulaşan İşletme Kart'ımız ile KOBİ Bankacılığında bir çığır açtık. Esnaf ve Ticaret Odaları ile tüm ülke çapında imzaladığımız işbirliği protokolleri sayesinde DenizBank hizmet farkını binlerce esnafımızın ve ticaret erbabımızın ayağına taşıdık. Finansal supermarket anlayışımızla, KOBİ'lerimizin a'dan z'ye tüm ihtiyaçlarına tek noktadan cevap verebiliyor, her zaman onların yanında ve yakınında olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.''

    Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Tolga Egemen ise TKB aracılığıyla ilk kez Dünya Bankası kaynağını kullandıklarını belirterek, ''100 milyon dolarlık paketin 65 milyon dolarlık kısmını yaygın şube ağımız ve KOBİ alanında uzman 2 bin kişiyi aşkın kadromuzla, KOBİ'lerin hizmetine sunacağız.

    KOBİ'lere en fazla kredi veren özel banka olarak, KOBİ'lere her koşulda kaynak yaratmakta sıkıntı çekmiyor, işletmelerin orta ve uzun vadeli finansmana erişimlerini artırmaya ve ülkemizin üretici güçlerini desteklemeye devam ediyoruz'' ifadesini kullandı.




    TKB, Denizbank ve Garanti'den kredi anlaşması Yorumları